Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 29 Mart 2015 - 19:38 Yorum: 0

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Antalya'da

Bakan Çavuşoğlu:- "Şimdi gitmiş Sayın Kılıçdaroğlu noterden belge almış. Hiçbir siyasi kaygı gütmeden söylüyorum. Bu bir kere acziyettir, acizliktir. (Milletten güven alamadım. Bu millet bana güvenmiyor. Belki buradan bir belge alırsam güvenir) demektir"-

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Antalya'da

ANTALYA (AA) - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun emeklilere maaş ikramiyesi vereceğine yönelik noterden aldığı belgenin "acziyet ve acizlik" olduğunu savundu. 

AK Parti Aksu İlçe Başkanlığı'nın yeni hizmet binası açılışına katılan Bakan Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, 7 Haziran'daki seçimlerin Türkiye için çok önemli olduğunu söyledi.

AK Parti'nin bu seçimlerin ardından milletvekili sayısının artıracağına inandığını belirten Çavuşoğlu, seçimlerin ardından Türkiye'ye ve kendilerinden umut bekleyen dünya mazlumlarına hizmetin miktarını artıracaklarını ifade etti.

Yerel seçimlerin ardından verdikleri sözleri hızla yerine getirdiklerini anlatan Çavuşoğlu, Aksu ilçesinin şantiye alanı gibi olduğunu kaydetti. Aksu'nun birikmiş yapısal sorunları bulunduğunu kaydeden Çavuşoğlu, bu sorunları çözmeye çalışırken bölgeye alt ve üst yapı hizmetlerini de hızla getirdiklerini dile getirdi.

Aksu'da, 2B diye bilinen orman vasfını kaybetmiş arazilerden kaynaklanan sorunların Bakanlar Kurulu'nda gündeme geldiğini hatırlatan Çavuşoğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 2B ile ilgili kendilerinden çalışma istediğini bildirdi. Kısa sürede 2B ile ilgili yaptıkları çalışmaları açıklayacağını anlatan Çavuşoğlu, "Hiçbir zaman halka (şöyle yaparız, böyle yaparız) diye vaatte bulunmadık. Sadece konuyu gündemde tuttuğumuzu söylüyoruz. Bu çalışmalar neticesinde neler olacağını, olmayacağını paylaştık, paylaşacağız" dedi.

- "Bu millet enayi değil"

Bütün hizmetleri şeffaf ve dürüst bir şekilde yaptıklarını belirten Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

"Recep Tayyip Erdoğan, partiyi kurarken (aldatan da olmayacağız aldanan da). Allah'a şükür aldatmadık, aldanmadık. Seçim zamanı geldi popülizm başladı. Borsa açıldı. Eski günleri hatırlıyoruz. (O ne verirse ben 5 fazla veririm) diyen siyasetçileri Türkiye çok gördü. Her seçim sonrasında Türkiye eskisine göre daha zayıfladı, enflasyon arttı, faizler yükseldi. AK Parti yola çıkarken (Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak) dedi. Çok şükür hiçbir şey eskisi gibi değil. Şimdi gitmiş Sayın Kılıçdaroğlu noterden belge almış. Hiçbir siyasi kaygı gütmeden söylüyorum. Bu bir kere acziyettir, acizliktir. 'Milletten güven alamadım. Bu millet bana güvenmiyor. Belki buradan bir belge alırsam güvenir' demektir. Kusura bakma Sayın Kılıçdaroğlu bu millet enayi değil. Bu belgeyi aldın sonra ne olacak? Seçimleri kaybettin ayrıldın mı? Erdem gösterebildin mi? Partinizde 3 dönem kuralı var mı? Partinizden burada büyükşehir belediye başkanı vardı. Aday olurken yalanla geldi. (100 bin kişiye iş vereceğim) dedi. Ardından kim attı bu fazla sıfırı diyerek onu aramaktan 5 sene geçti. Süttür, odur, budur. Bunların işi gücü seçim öncesi milleti kandırmaktır. Ama bir kere kandırabilirsiniz. O kontenjan zaten doldu. Bu millet uyandı. Artık yalanlarla olmaz" 

Aksu'nun EXPO 2016 Antalya ile turizm, ticaret ve ulaşım bakımından cazibe merkezi olacağını dile getiren Çavuşoğlu, EXPO'ya yaptıkları 1 milyar liralık yatırımı sadece 6 aylık görmediklerini belirtti. Çavuşoğlu, EXPO bittikten sonra da bölgeyi botanik bahçesi olarak ömür boyu muhafaza edeceklerini ve bütün ülkelerin bahçelerini yaşatacaklarını kaydetti.

- Büyükşehir Belediye Başkanı Türel

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise Antalya'da hizmetsizlik döneminin kapandığını söyledi. Türel, Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin ile işbirliği içerisinde çalıştıklarını ve bölgede çözülemeyen birçok hususu çözmeye başladıklarını ifade etti.

Bölgedeki imar sorunuyla ilgili çalıştıklarını anlatan Türel, "Vatandaşların bu konudaki beklentilerini karşılayacağız. Dereleri ıslah ediyoruz. Sağlık polikliniği hizmete girdi. Hastaneyi de Aksu'ya getireceğiz. Aksu'yu kavşaklarıyla, yeni oluşacak meydanlarıyla farklı bir görünüme kavuşturuyoruz" dedi.

Türel, AK Partili belediyelerin hizmetin adresi olduğunu sözlerine ekledi. 

Bakan Çavuşoğlu, binanın açılış kurdelesini Başkan Türel, AK Parti Antalya Milletvekilleri Hüseyin Samani, Sadık Badak, Gökçen Özdoğan Enç ve AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer ile kesti. Çavuşoğlu, açılışın ardından binayı inceledi. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber