Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
00:34 Trafikte tartıştığı kişi tarafından bıçaklanarak öldürüldü23:56 UEFA Şampiyonlar Ligi: Borussia Dortmund: 1 - Paris Saint-Germain: 023:55 Kamyona arkadan çarpan kamyonet sürücüsü yaralandı23:50 MAST İzmir Boat Show kapılarını açtı23:41 Köpeğe çarpmamak için manevra yaptı, araziye devrildi: 2 yaralı23:39 Hamas’ın son ateşkes teklifine yarın yanıt vermesi bekleniyor23:38 Seyir halindeki araç park halindeki tıra ok gibi saplandı: 1 ağır yaralı23:06 Gürcistan’da "Yabancı Etkinin Şeffaflığı" yasa tasarısına karşı protestolar...23:05 Kazada ölen kızlarının cenazesinin getirildiği evleri 6 yıl sonra kendileri...23:03 Kocaeli’de 2 motosiklet ve kamyonetin karıştığı kazada 4 kişi yaralandı23:03 THY Euroleague: Fenerbahçe: 89 - Monaco: 7823:01 Turhal Belediyesi, su baskınlarına karşı gece gündüz çalışıyor23:00 Edirne’de bariyerlere çarpan otomobilin sürücüsü yaralandı22:58 ABD’nin Gazze kıyısına inşa ettiği iskelenin yüzde 50’den fazlası tamamland...22:56 İletişim Başkanı Altun: "TRT, Batılı medya organlarının görmezden geldiği h...22:43 Şiddetli yağışlar ekili arazileri sular altında bıraktı22:41 Teknik Direktör Gülay’dan Turgutluspor taraftarına çağrı22:06 Yoldaki çukurlar kazaya neden oldu, otomobil şarampole uçtu: 1 yaralı22:03 Kudüs’te öldürülen Şanlıurfalı imam için gıyabi cenaze namazı kılındı22:02 Başkentte sağanak etkili oldu: Ev ve iş yerlerini su bastı, araçlar mahsur...
Siyaset 15 Kasım 2018 - 15:38 Yorum: 0

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, “Cesedin parçalanması önceden planlandı”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kaşıkçı cinayetiyle ilgili: "Bu cinayet daha öncede açıkladığımız gibi önceden planlanmıştır. Bizim bildiğimiz...

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, “Cesedin parçalanması önceden planlandı”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kaşıkçı cinayetiyle ilgili: "Bu cinayet daha öncede açıkladığımız gibi önceden planlanmıştır. Bizim bildiğimiz gibi cesedin öldürüldükten sonra parçalandığını başsavcılıkta söylüyor. Cesedin parçalanması o anlık bir şey değil, önceden parçalanması için gerekli şahıslar ve cihazlar buraya getirilmiş. Yani bu şahsın nasıl öldürüleceği ve parçalanacağı önceden planlanmış"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu memleketi Antalya'nın Alanya ilçesinde Alaaddin Keykubat Üniversitesi'ndeki Türk Dış Politikası ve Uluslararası İlişkiler Kongresi'ne katıldı. Bakan Çavuşoğlu, Kaşıkçı cinayetiyle ilgili yeni gelişmelerin olduğunu söyledi. Çavuşoğlu, "Kaşıkçı İstanbul Başkonsolosluğunda hunharca bir cinayette kurban gitti. Biz daha ilk günden burada öldürüldüğünü biliyorduk. Suudi Arabistan geçte olsa Kaşıkçı'nın kendi konsolosluğunda öldürüldüğünü kabul etti. Bugün başsavcının açıklamasında biraz daha detayla geldi. Başsavcı bu açıklamayı yapmadan önce Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı bizleri aradı ve yaklaşık yarım saat sonra başsavcı bu açıklamayı yapacağını şahsıma bildirdi. Bende bu bilgileri kaydettim. Bugün açıklamaya baktığımız zaman 11 kişinin tutuklu olduğunu öğrendik ama daha önce bu sayı 15 kişiydi. 11 kişinin 5'i ile ilgili idman istemi var ve başsavcılık yargılamanın başladığını söylüyor" dedi.

"Cesedin parçalanması o anlık bir şey değil"

Bazı açıklamaları tatmin edici bulmadığını kaydeden Çavuşoğlu, "burada bazı açıklamaları da tatmin edici bulmadığımı söylemek isterim. Bu şahsın ülkesine geri götürülmesine direndiği için orada öldürüldüğü söyleniyor. Oysa bu cinayet daha öncede açıkladığımız gibi önceden planlanmıştır. Bizim bildiğimiz gibi cesedin öldürüldükten sonra parçalandığını başsavcılıkta söylüyor. Bu bilgileri zaten biz biliyorduk. Fakat cesedin parçalanması o anlık bir şey değil, önceden parçalanması için gerekli şahıslar ve cihazlar buraya getirilmiş. Yani bu şahsın nasıl öldürüleceği ve parçalanacağı önceden planlanmış. Ayrıca Türkiye'ye gelen 15 kişinin de Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına göre yargılanması gerekiyor. Çünkü viyana sözleşmesine göre bu yargılama ve soruşturmada Türk kanunları geçerlidir.

Fakat henüz daha cevaplanmamış bir soru var. Hunharca öldürülen ve cesedi parçalara ayrılan Kaşıkçı'nın bedeni nerede? Bu konuda henüz daha ortada bir cevap yok. Şunu söylemek istiyorum biz Türkiye Cumhuriyeti olarak bu cinayetin tüm boyutlarıyla açığa çıkması için üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, “Cesedin parçalanması önceden planlandı”

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, “Cesedin parçalanması önceden planlandı”

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
ÇOK OKUNANLAR
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber