Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 15 Aralık 2019 - 11:38 Yorum: 0

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: "(Libya’ya asker gönderilmesi) Böyle bir talep gelirse değerlendirebileceğimizi söylemiştik”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Libya'ya asker gönderilmesi ile ilgili, "Şu anda ilişkilerimizi Sehvat Anlaşması'nın da yetkilendirdiği tek yönetim...

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: '(Libya’ya asker gönderilmesi) Böyle bir talep gelirse değerlendirebileceğimizi söylemiştik”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Libya'ya asker gönderilmesi ile ilgili, "Şu anda ilişkilerimizi Sehvat Anlaşması'nın da yetkilendirdiği tek yönetim olan Saraç yönetimi ile yürütüyoruz. Onlardan böyle bir talep gelirse değerlendirebileceğimizi söylemiştik" dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, TBMM'de gazetecilerin Libya'ya asker gönderilmesine ilişkin sorusunu cevapladı. Çavuşoğlu, Türkiye ile Libya arasında imzalanan güvenlik ve askeri işbirliğine yönelik mutabakat metnine ilişkin soru üzerine Libya ile iki mutabakat metni imzalandığını kaydetti. Çavuşoğlu, "Bunlardan biri deniz yetki alanlarının sınırlandırılması ve ikincisi de daha önce imzaladığımız askeri işbirliği güncellenmiş halinin tekrar imzalanması. Yüce Meclisimiz tarafından onaylandı, Cumhurbaşkanımızın da yürürlüğe dair onaylamasıyla birlikte tam yürürlüğe girdi. BM'ye de tescilini yaptırdık. Şimdi ise askeri işbirliği anlaşması Meclise sunuldu" ifadelerini kullandı.

Asker göndermeye ilişkin soru üzerine Çavuşoğlu, "Asker gönderme ayrı bir şey. Daha önce Sayın Cumhurbaşkanımız "Eğer Libya tarafı bizden böyle bir talepte bulunursa biz bunu değerlendiririz" demişti. Bu anlaşmadan da bağımsız şekilde söylemişti ki Libya ile buna benzer anlaşmalarımız geçmişte de var. Şu anda ilişkilerimizi Sehvat Anlaşması'nın da yetkilendirdiği tek yönetim olan Saraç yönetimi ile yürütüyoruz. Onlardan böyle bir talep gelirse değerlendirebileceğimizi söylemiştik" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber