Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 21 Nisan 2014 - 12:13 Yorum: 0

Dışişleri Bakanı Davutoğlu Konya'da: (1)

"17 Aralık operasyonu sonrasında, hep sayın Başbakanımız hedef alındı. AK Parti kadroları hedef alındı. Hepimiz hedef alındık. Aslında hedef alınan kişiler değildi, Türkiye'nin istikbaliydi"

Dışişleri Bakanı Davutoğlu Konya'da: (1)

KONYA (AA) - Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "17 Aralık operasyonu sonrasında, hep sayın Başbakanımız hedef alındı. AK Parti kadroları hedef alındı. Hepimiz hedef alındık. Aslında hedef alınan kişiler değildi, Türkiye'nin istikbaliydi" dedi.

Davutoğlu, AK Parti Konya İl Teşkilatınca Anemon Otel'de düzenlenen toplantıda, seçimden sonra Konya'ya gelmeyi planladığını, yurt dışı ziyaretlerinden dolayı gelemediğini belirterek, Konyalılara teşekkür borcunu ifa etmek için kente geldiğini söyledi.

30 Mart seçimlerinde Konya'nın yüzde 64,3'lük oran ile büyükşehirler arasında partisinin en yüksek oyu aldığı il olduğunu aktaran Davutoğlu, "Çok iyi neticenin alındığı bir şehrimiz oldu Konya. Bununla gurur duyuyoruz. İster AK Parti'ye oy vermiş olsun ister olmasın, hepsini tebrik ediyorum. Tabii bize teveccüh gösterip oy vermiş olanlara hassaten teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Davutoğlu, 30 Mart seçimlerinin diğer seçimlere benzemediğine dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Herhangi bir seçim değildi. Her seçimin önemi vardır. Her seçim ülke siyasetinde bir derin iz bırakarak, geleceği tayin edecek bir çizgi oluşturur. Ama bu seçimler 12 yıllık istikrar, güven ve yükselme döneminden sonra bu ülkenin kaderinin tayin edileceği, ana duraklardan biriydi. Dikkat edin, geçen sene nisan sonunda ülkede genel olarak çok olumlu hava vardı, çok büyük projeler hayata geçiriliyordu. 3. köprüler, havaalanları ve birçok çalışmalar. Türk ekonomisi yükselişte... Ama mayıs sonunda başlatılan bazı eylemler, önce Gezi Parkı eylemleri... Şimdi geriye dönüp baktığımızda mahalli seçimlerin seyrini ve neticesini, mahalli seçimler sonrasında da Cumhurbaşkanı seçimlerini ve genel seçimleri etkileyerek, Türkiye'nin yükselişine öncülük etmiş AK Parti kadrolarına dönük, başta Başbakanımız olmak üzere bir operasyon başlatılmıştı. Değişik konular bahane edilerek, son olarak 17 Aralık operasyonu sonrasında, hep sayın Başbakanımız hedef alındı. AK Parti kadroları hedef alındı. Hepimiz hedef alındık. Aslında hedef alınan kişiler değildi, Türkiye'nin istikbaliydi."

- "Herkesin bu mesajı alması lazım"

"Bu millet, derin irfanıyla bütün dünyaca takdir edilen bu millet, 'böyle bir tehlikeyi sezdiğinde, ayağa kalkar, bunlara dur der' diyorduk" diyen Davutoğlu, şöyle devam etti:

"30 Mart seçimleri gösterdi ki hiçbir gizli ortak ve mihrak, bu milletin kaderini tayin etme yetkisine, gücüne sahip olmamıştır, olmayacaktır. Onun için belki de siyasi tarihimizin en hareketli ve en büyük katılımlı seçimi gerçekleşti. İstanbul'da 2 milyonu aşkın kitle nasıl toplanabildi? Konya'daki, sayın Başbakanımızın rahatsızlığı sebebiyle katılamamasına rağmen çok büyük bir kitle nasıl toplandı ve meydanda kaldı. Bütün ilçelerimizde daha önceki seçimlere göre nasıl büyük bir heyecan uyandı. Aslında Türkiye'nin istikbaliyle ilgili oynanan oyunların farkında olunduğu mesajını verdi milletimiz. Türkiye ile ilgili iki mesaj önemliydi. Birisi; katılım oranı o kadar yüksekti ki yüzde 90'ı aşan... Türk milleti şunu söyledi; 'kim ne derse desin, bu ülkenin kaderine ben el koyuyorum ve benim el koyduğum yerde başka kimse konuşamaz. Hiçbir yayın organı, çevre ve mihrak benim kaderim üzerine oyun oynayamaz'. Gerçekten de 30 Mart seçimleriyle milletimiz bu ülkenin geleceği ile ilgili tarihe mührünü vurmuştur, bu mesajı vermiştir. Herkesin bu mesajı alması lazım."

Davutoğlu, seçmenin kendilerine de mesajlar verdiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bize de denen şudur; 'siz merak etmeyin, size karşı oynanan oyunların farkındayız. Biz vazifemizi yaptık, yapacağız ve yapmaya devam edeceğiz. Ama yeter ki şu ana kadar sürdürdüğünüz siyasi çizgiyi muhafaza edin, AK Parti'nin siyasi omurgasının değişmesine izin vermeyin'. Bu mesaj alınmıştır. Bu mesajı biz nasıl almışsak ve bunun gereğini yapacaksak, bize muhalefet edenlerin de artık seçim ve sandık formülleri dışında formüller ile bu ülkenin kaderine dönük oyun oynama heveslerini terketmeleri lazım."

(Sürecek)

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber