Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Siyaset 21 Nisan 2014 - 13:58 Yorum: 0

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Konya'da (3)

Bakan Davutoğlu: "Birileri Cumhurbaşkanlığı seçimi tartışmasını gereksiz yere önceden başlattı. Neredeyse milletin 30 Mart seçimlerine sevinmesine, onu hazmetmesine fırsat vermeden hemen Cumhurbaşkanlığı seçimi tartışmasını başlatarak bir başka mücadele a

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Konya'da (3)

KONYA (AA) - Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, birilerinin Cumhurbaşkanlığı seçimi tartışmasını gereksiz yere önceden başlattığını ifade ederek, "Birileri Cumhurbaşkanlığı seçimi tartışmasını gereksiz yere önceden başlattı. Neredeyse milletin 30 Mart seçimlerine sevinmesine, onu hazmetmesine fırsat vermeden hemen Cumhurbaşkanlığı seçimi tartışmasını başlatarak bir başka mücadele alanı açtılar" dedi.

Bakan Davutoğlu, partisinin Konya İl Teşkilatınca Anemon Otel'de düzenlenen toplantıda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 26 Nisan Cumartesi günü kente geleceğini söyledi.

Konya'da seçimden 2 gün önce düzenlenen mitingte meydanda toplanan kalabalığın hafta sonu misliyle toplanarak Başbakana "hoşgeldiniz" diyeceğine inandığını dile getiren Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Seçim heyecanı nispeten azalmış olabilir ama Konyalılar, her sürecin bir başlangıç noktası olduğunun farkındadır. Birileri Cumhurbaşkanlığı seçimi tartışmasını gereksiz yere önceden başlattı. Neredeyse milletin 30 Mart seçimlerine sevinmesine, onu hazmetmesine fırsat vermeden hemen Cumhurbaşkanlığı seçimi tartışmasını başlatarak bir başka mücadele alanı açtılar. Allah'ın izniyle ne zaman mücadele alanı açılmışsa bu millet bunun hakkını vermiştir. Onun için hem seçim zaferimizi ve bayramımızı kutlamak hem de önümüzdeki sürecin ilk buluşması bakımından sayın Başbakanımızın Konya'yı tercih etmesi bir tesadüf değildir. Bu bir siyasi tercihtir, bir iradedir."

Başbakan Erdoğan'ın Konya'ya gerçekleştireceği teşekkür ziyareti için sadece il merkezindeki değil, tüm ilçelerdeki teşkilatlara büyük sorumluluk yüklendiğini dile getiren Davutoğlu, tüm ilçelerin il merkezine akmasını beklediklerini kaydetti.

Davutoğlu, Başbakan Erdoğan'ın Konya ile buluşmalarının her zaman tarihi bir hatıra olarak kaldığını ifade etti.

- Büyükşehir Belediyesi ziyareti

Daha sonra Konya Büyükşehir Belediyesine giden Davutoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'i ziyaret etti.

Konya Büyükşehir Belediyesinin en çok oy alan belediyelerden biri olduğuna dikkati çeken Davutoğlu, başarılarından dolayı Akyürek'i tebrik etti.

Seçim sürecinde mitinglerle kendilerine destek veren Davutoğlu'na teşekkür eden Akyürek de çalışmalara aralıksız devam edeceklerini söyledi.

Akyürek, ziyaret sonunda Davutoğlu'na, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla bastırdıkları ve hadis-i şeriflerden oluşan kart kataloğu hediye etti.

Kartlardan birini çeken Davutoğlu, karttaki hadis-i şerifin başta siyasiler olmak üzere herkes için önem teşkil ettiğini dile getirdi.

Karttaki hadis-i şerifte, "Kul iyice düşünüp taşınmadan bir söz söyleyiverir de bu yüzden cehennemin doğu ile batı arasından daha uzak bir yerine düşüverir" ifadelerinin yer aldığını anlatan Davutoğlu, "Dolayısıyla düşünüp taşınmadan hiçbir söz söylememek lazım. Allah yapacaklarımızı söylemeyi, söylediklerimizi yapmayı nasip eylesin" ifadesini kulandı.

(Bitti)

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber