Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 27 Nisan 2017 - 00:23 Yorum: 0

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Müftüoğlu:

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hüseyin Müftüoğlu, "Yunanistan Savunma Bakanı'nın iki ülke arasında güçlendirilmeye çalışılan iyi komşuluk, dostluk...

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Müftüoğlu:

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hüseyin Müftüoğlu, "Yunanistan Savunma Bakanı'nın iki ülke arasında güçlendirilmeye çalışılan iyi komşuluk, dostluk ilişkilerini ve işbirliğini akamete uğratmaya dönük kabul edilemez beyan ve hareketlerine son vermesi gerektiğini bir kere daha vurguluyoruz" dedi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Hüseyin Müftüoğlu, Türkiye'nin her zaman uluslar arası hukuku ele aldığını ve saygı gösterdiğini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

"Yunanistan Savunma Bakanı'nın Ege'de barış ve huzuru tehdit eden açıklama ve davranışları hususundaki görüşlerimiz daha önce muhtelif vesilelerle kamuoyuna açıklanmıştır. Türkiye her zaman uluslararası hukuku esas almış ve saygı göstermiştir. Diğer yandan, keza daha önce açıklamış olduğumuz üzere, Ege Denizi'nde Yunanistan ile aramızda birbiriyle bağlantılı bir dizi sorun mevcuttur. Türkiye bahse konu sorunların uluslararası hukuka uygun ve barışçıl yollardan çözümüne önem atfetmektedir. Nitekim bu anlayıştan hareketle, Ege meselelerinin çözümü amacıyla iki ülke arasında tesis edilmiş diyalog kanalları da mevcuttur.

Uluslararası hukukun icaplarını yerine getirme hususundaki sicili malum olan Yunanistan'ın bu hususta kimseye söyleyecek bir sözü olmaması gerekir. Bu vesileyle, Yunanistan Savunma Bakanı'nın iki ülke arasında güçlendirilmeye çalışılan iyi komşuluk, dostluk ilişkilerini ve işbirliğini akamete uğratmaya dönük kabul edilemez beyan ve hareketlerine son vermesi gerektiğini bir kere daha vurguluyoruz."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber