Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 19 Ocak 2017 - 12:53 Yorum: 0

Dışişleri Bakanlığı’ndan İİT Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısına ilişkin açıklama

Dışişleri Bakanlığı, Malezya'nın çağrısıyla 19 Ocak Perşembe günü Kuala Lumpur'da düzenlenecek olan İİT Olağanüstü Dışişleri Bakanları Konseyi...

Dışişleri Bakanlığı’ndan İİT Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısına ilişkin açıklama

Dışişleri Bakanlığı, Malezya'nın çağrısıyla 19 Ocak Perşembe günü Kuala Lumpur'da düzenlenecek olan İİT Olağanüstü Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısına, Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Ahmet Yıldız'ın katılacağını bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı, Arakanlı Müslümanların karşı karşıya kaldığı insani kriz konusunu ele almak üzere düzenlenecek olan İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısına ilişkin açıklama yaptı. Bakanlıktan konuya ilişkin yapılan açıklamada, 19 Ocak Perşembe günü Kuala Lumpur'da düzenlenecek olan İİT Olağanüstü Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısına, Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Ahmet Yıldız'ın katılacağı kaydedildi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle:

"Toplantıda, Arakan'da yaşayan Müslümanların durumu ve çözüm önerileri ele alınacaktır. Myanmar'da yaşayan Müslümanların durumu konusuna ülkemiz hassasiyetle yaklaşmaktadır. Sayın Bakanımız 13-14 Haziran 2016 tarihlerinde Myanmar'a yaptığı resmi ziyaret sırasında Arakan bölgesini ziyaret etmiş ve buradaki Müslüman toplumuyla bir araya gelmiştir. 2012 Kasım ayından bu yana ülkemiz tarafından TİKA, Türk Kızılayı ve AFAD aracılığıyla Myanmar'a yapılan ve devam eden insani yardımların tutarı 13 milyon dolara ulaşmıştır."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber