Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 27 Ekim 2016 - 15:08 Yorum: 0

Dışişleri Bakanlığından Suriye’deki sivillere yönelik hava saldırısına kınama

Dışişleri Bakanlığı, Suriye'de İdlip'in Hass köyünde sivil yerleşim birimlerine düzenlenen ve aralarında çocukların da bulunduğu yaklaşık 20 kişinin...

Dışişleri Bakanlığından Suriye’deki sivillere yönelik hava saldırısına kınama

Dışişleri Bakanlığı, Suriye'de İdlip'in Hass köyünde sivil yerleşim birimlerine düzenlenen ve aralarında çocukların da bulunduğu yaklaşık 20 kişinin öldüğü hava saldırısını kınadı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Suriye'de İdlip'in Hass köyünde, aralarında bir okul binasının da yer aldığı sivil yerleşim birimine 26 Ekim'de düzenlenen ve aralarında çocukların da olduğu, çoğu öğrenci 20'nin üzerinde sivilin hayatını kaybetmesine, 40'ın üzerinde sivilin yaralanmasına yol açan hava saldırısını şiddetle kınıyoruz. Uluslararası insani hukukun yeni bir ihlalini teşkil eden bu saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar temenni ediyoruz" denildi.

Açıklamada, bu saldırının, çatışmaların durdurulması sürecinin ülke genelinde yeniden hayata geçirilmesinin arz ettiği aciliyetini bir kez daha gösterdiği belirtilerek, "Uluslararası toplumu, bu yöndeki çabalarını yoğunlaştırmaya, bu tür eylemlerin faillerinin sorumluluktan kaçamayacağını ortaya koymaya ve Suriye'de sistematik bir nitelik kazanan, sivillerin hedef alındığı saldırıların durdurulması için gerekli adımları atmaya çağırıyoruz" ifadelerine yer verildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber