Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 18 Ocak 2021 - 01:13 Yorum: 0

Dışişleri Bakanlığı’ndan Yunan Başpiskopos İeronimos’un İslam’ı hedef alan sözlerine sert tepki

Dışişleri Bakanlığı, Atina ve Yunanistan Başpiskoposu İeronimos'un sözlerine ilişkin, "İslam dinine ilişkin haddini bilmez ifadelerini şiddetle kınıyoruz"...

Dışişleri Bakanlığı’ndan Yunan Başpiskopos İeronimos’un İslam’ı hedef alan sözlerine sert tepki

Dışişleri Bakanlığı, Atina ve Yunanistan Başpiskoposu İeronimos'un sözlerine ilişkin, "İslam dinine ilişkin haddini bilmez ifadelerini şiddetle kınıyoruz" açıklamasında bulundu.

Dışişleri Bakanlığı, Atina ve Yunanistan Başpiskoposu İeronimos'un katıldığı bir televizyon programında İslam dinine yönelik ifadeleri hakkında yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, Atina ve tüm Yunanistan Başpiskoposu Ieronimos'un İslam dinine ilişkin ifadelerinin şiddetle kınandığı belirtildi. İslam'ın farklı din ve medeniyetlerin birarada yaşamasını temin eden bir hoşgörü anlayışını ve merhameti temel alan bir barış dini olduğu belirtilen açıklamada, Tüm dünyanın içinden geçmekte olduğu küresel salgın koşullarında, herkesin karşılıklı saygı ve hoşgörü ortamının geliştirilmesi yönünde çaba harcaması gerekirken kutsal dinimize dil uzatılması esef vericidir. Barışa hizmet etmesi gereken din adamlarının bu tür mesnetsiz ifadelerle toplumlara nifak tohumları ekmeleri ibret vericidir. Başpiskopos'un toplumu İslam'a karşı düşmanlık ve şiddete sevk etmekte olan bu kışkırtıcı ifadeleri, aynı zamanda İslamofobi'nin ulaştığı korkutucu seviyeyi de göstermektedir. Avrupa'da artan ırkçılık, İslam ve yabancı düşmanlığının müsebbibi de esasen bu tür habis fikirlerdir. İstikşafi görüşmelerin ön hazırlıklarının yapıldığı bir dönemde böyle bir açıklamanın yapılmış olması da ayrıca manidardır ve süreci baltalamaya yönelik talihsiz bir adım mahiyetindedir" denildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber