Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 07 Ekim 2020 - 13:08 Yorum: 0

Dışişleri Komisyonu Başkanı Kılıç: "Ermenistan Başbakanı Azerbaycan’daki sivil bölgelerde kaos çıkartmak için ‘bombalıyoruz’ tarzında açıklamada bulunmuş"

Dışişleri Komisyonu Başkanı Akif Çağatay Kılıç, "Ermenistan Başbakanı Azerbaycan'daki sivil bölgelerde kaos çıkartmak için "bombalıyoruz" tarzında...

Dışişleri Komisyonu Başkanı Kılıç: 'Ermenistan Başbakanı Azerbaycan’daki sivil bölgelerde kaos çıkartmak için ‘bombalıyoruz’ tarzında açıklamada bulunmuş'

Dışişleri Komisyonu Başkanı Akif Çağatay Kılıç, "Ermenistan Başbakanı Azerbaycan'daki sivil bölgelerde kaos çıkartmak için "bombalıyoruz" tarzında açıklamada bulunmuş. Bu durumun nasıl bir vahamet içinde olduğunu Ermenistan hükümetin yaklaşımının nasıl olduğunu ortala koymak açısından üzücü ama önemli bir bakış" dedi.

Dışişleri Komisyonu TBMM'de toplandı. Akif Çağatay Kılıç Başkanlığında toplanan komisyon öncesinde Kılıç, açıklama yaptı. Kılıç, Azerbaycan-Ermenistan çatışmasına ilişkin olarak, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Azerbaycan'ın koşulsuz olarak yanında olduğu ve bu konuda her türlü desteğe hazır olduğunu tekrarlamak isterim. Bunu Sayın Cumhurbaşkanımız en üst seviyeden çok açık ve net bir şekilde dile getirdiler. Bu sabah basında gördüğüm kadarıyla Ermenistan Başbakanı Azerbaycan'daki sivil bölgelerde kaos çıkartmak için "bombalıyoruz" tarzında açıklamada bulunmuş. Bu durumun nasıl bir vahamet içinde olduğunu Ermenistan hükümetin yaklaşımının nasıl olduğunu ortala koymak açısından üzücü ama önemli bir bakış" diye konuştu.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un İslam dini ilgili yaptığı açıklamaya değinen kılıç, "Bu açıklamaları içeriğine baktığınızda zaten konudan ne kadar bihaber olduğu ve yaklaşımın emperyalist bir bakış açısıyla geçmişten kaynaklı alışkanlıkların tekrar ortayla çıktığı bakış açısı olarak görüyorum" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber