Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 26 Ekim 2018 - 08:58 Yorum: 0

Dışişleri Sözcüsü Aksoy’dan Irak’ta yeni hükümetin güvenoyu almasına ilişkin açıklama

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, "Türkiye, Irak'ın huzur, güvenlik ve istikrarı ile yeniden imarı konularında yeni Irak Hükümeti ile çalışmaya...

Dışişleri Sözcüsü Aksoy’dan Irak’ta yeni hükümetin güvenoyu almasına ilişkin açıklama

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, "Türkiye, Irak'ın huzur, güvenlik ve istikrarı ile yeniden imarı konularında yeni Irak Hükümeti ile çalışmaya hazırdır" dedi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy, Irak'ta yeni hükümetin güvenoyu almasına ilişkin soruya cevapladı. Irak'ta 12 Mayıs tarihinde gerçekleştirilen parlamento seçimleri neticesinde hükümeti kurmakla görevlendirilen Adil Abdulmehdi tarafından oluşturulan kabinedeki 14 bakanın güvenoyu almasıyla göreve başlayan yeni Irak Hükümeti'nin dost ve kardeş Irak halkı için hayırlı olmasını dileyen Aksoy, "Yeni hükümetin geçtiğimiz yıllarda büyük acı ve zorluklar yaşayan Irak halkının beklentilerini karşılayacak adımlar atmasını temenni ediyoruz. Bu bağlamda Irak halkının tüm kesimlerini kucaklayan kapsayıcı uygulamaların Irak'ın siyasi birliği ile toprak bütünlüğünün korunmasına ve sürdürülebilir istikrarın sağlanmasına katkı sağlayacağına inanıyoruz. Irak Bakanlar Kurulunun henüz onaylanmamış üyelerinin de bu anlayışla tespit edilmesini ümit ediyoruz. Türkiye, Irak'ın huzur, güvenlik ve istikrarı ile yeniden imarı konularında yeni Irak Hükümeti ile çalışmaya hazırdır" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber