Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 21 Temmuz 2017 - 16:53 Yorum: 0

Dışişlerinden İsrail’e: "Endişeliyiz" mesajı

Dışişleri Bakanlığından Harem'i Şerif'te yaşanan olaylara ilişkin yapılan açıklamada, "Yaşanan olaylarda iki ölü ve onlarca yaralı olmasından derin...

Dışişlerinden İsrail’e: 'Endişeliyiz' mesajı

Dışişleri Bakanlığından Harem'i Şerif'te yaşanan olaylara ilişkin yapılan açıklamada, "Yaşanan olaylarda iki ölü ve onlarca yaralı olmasından derin üzüntü ve endişe duyuyoruz" denildi.

Dışişleri Bakanlığından, Harem-i Şerif'te yaşananlara ilişkin yapılan açıklamada, "Bugün Kudüs'te Harem-i Şerif'te bir kez daha cuma namazının kılınamamasından; ayrıca yaşanan olaylarda iki ölü ve onlarca yaralı olmasından derin üzüntü ve endişe duyuyoruz. İsrail'in 1967'den bu yana işgal altında tutmakta olduğu Doğu Kudüs'teki Harem-i Şerif'in kutsiyetine ve tarihi statüsüne saygı göstermesi insani ve hukuki bir yükümlülüktür. Müslümanların en kutsal ibadethanelerinden biri olan Harem-i Şerif'in girişlerine konulan dedektörler dahil tüm kısıtlamaların derhal kaldırılması ve bir an önce statükoya geri dönülmesi yönünde uluslararası toplumun yaptığı çağrılara İsrail'in kulak vermesi beklenmektedir. Sükunetin sağlanabilmesi bakımından bu elzemdir" ifadeleri kaydedildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber