Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 20 Temmuz 2017 - 18:18 Yorum: 0

Dışişleri’nden Yunanistan’a tepki

Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan Dışişleri Bakanının 20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekatı'na ilişkin yayımladığı mesaj ile ilgili, "Kocias'ın mesajındaki...

Dışişleri’nden Yunanistan’a tepki

Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan Dışişleri Bakanının 20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekatı'na ilişkin yayımladığı mesaj ile ilgili, "Kocias'ın mesajındaki ifadeleri kabul edilemez" açıklamasını yaptı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Hüseyin Müftüoğlu, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocias'ın 20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekatı'na ilişkin yayımladığı mesaj ile ilgili açıklamada bulundu. Büyükelçi Müftüoğlu, "Yunanistan Dışişleri Bakanının 20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekatı'nın 43. yıl dönümüne ilişkin olarak bugün yayınladığı mesajındaki ifadeleri kabul edilemez. Sayın Başbakanımızın bugün Lefkoşa'da Özgürlük ve Barış Bayramı kutlamalarında bir kere daha vurguladığı üzere, Barış Harekatı Türkiye'nin uluslararası antlaşmalardan doğan hak ve yükümlülükleri çerçevesinde gerçekleştirilmiştir. Harekat ile Türkiye adada yaşanan acılara son vermiş ve bir daha tekrarlanmamasını teminat altına almıştır. Türkiye, garantör olarak Barış Harekatı'yla o gün dünyaya Enosis'e geçit vermeyeceğini, Kıbrıs Türkü'nün yalnız olmadığını göstermiştir. Türkiye, Yunanistan Dışişleri Bakanının mesajında dile getirdiği Kıbrıslı Rumlarla ortak yürütecekleri mücadelenin Kıbrıs Türkü'nün varlık ve özgürlüğünü hedef almasına izin vermeme kararlılığını korumaktadır. Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Parlamentosunun Enosis konusunda aldığı karar, Yunanistan'ın çözüm müzakerelerinde Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ile birlikte güvenlik ve garantiler konusunda izlediği tutum ve Yunanistan Dışişleri Bakanının bu son açıklaması, Kıbrıs konusunda karşımızdakilerin gerçek niyetlerini ortaya koymak bakımından dikkat çekicidir" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber