Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 17 Ekim 2017 - 11:53 Yorum: 0

Disleksili çocuklar okullarına kavuştu

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, disleksili çocukların eğitimi için kurulan Atölye Disleksi Eğitim Merkezi'nin açılışını...

Disleksili çocuklar okullarına kavuştu

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, disleksili çocukların eğitimi için kurulan Atölye Disleksi Eğitim Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Açılış töreninde bir konuşma yapan Baran, "disleksi"nin dinleme, konuşma, okuma, yazma, akıl yürütme ile matematik yeteneklerinin kazandırılmasında ve kullanımında önemli güçlüklerle kendini gösteren bir öğrenme bozukluğu var. Çocuklar bizim geleceğimizdir. Geleceği inşa etmenin bir anlamının da çocukları iyi yetiştirmektir. Öğrenme güçlüğü yaşayan çocuklarımızın hayata kazandırılması çok önemli. Bu nedenle bu merkezi şehrimize kazandıran ve bu merkezde görev alan herkesi ayrı ayrı kutluyorum" dedi.

Dahi bilim adamı Albert Einstein'ın, Thomas Edison'un ve müzik dehası Mozart'ın disleksili olduğuna dikkat çeken Baran, "Bütün konuların başı eğitim. Engeller eğitimle aşılabilir. Bu merkezde çocuklarımıza verilecek eğitimle bir Einstein neden yetişmesin" diye konuştu.

Atölye Disleksi Eğitim Kurumu Kurucusu Sabahattin Yıldız da yaptığı konuşmada öğrenme güçlüğü çeken çocukların başka ve farklı bir hizmet türü ile destek almaları gerektiğini, Atölye Disleksi'yi de bu amaçla kurduklarını söyledi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber