Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Sağlık 18 Ocak 2018 - 14:48 Yorum: 0

Diyabet hastaları bilinçlendirilecek

Dursunbey Devlet Hastanesinde görev yapan Uzman Doktor Ali Kırık, Dursunbey'de oldukça yoğun görülen Diyabet (Şeker Hastalığı) hastalarına yönelik olarak...

Diyabet hastaları bilinçlendirilecek

Dursunbey Devlet Hastanesinde görev yapan Uzman Doktor Ali Kırık, Dursunbey'de oldukça yoğun görülen Diyabet (Şeker Hastalığı) hastalarına yönelik olarak 7 Şubat'ta eğitim semineri verecek.

Dursunbey Devlet Hastanesi bünyesinde 7 Şubat Çarşamba günü M. Akif Ersoy Kültür Merkezinde diyabet hastalarına yönelik olarak eğitim semineri verilecek. Dursunbey'de görevli Uzman Doktor Ali Kırık tarafından verilecek olan bu eğitim kapsamında diyabetli ve diyabetli yakınlarına yönelik bilincin arttırılması için bilgiler verilecek.

Konu hakkında açıklama yapan Uzman Doktor Ali Kırık, Dursunbey'de görev yaptığı süre içerisinde Diyabet ve Hipertansiyon hastalarının özellikle kontrol açısından ciddi sıkıntılarının olduğunu söyledi. Kırık; "Bir çok hastamız kontrollerini aksatmış,zamanında gelmemiş. Hatta bazı hastalarımız hiç tedaviye gelmemiş. Bu hastalarımız sadece ilaç yaz, rapor yaz gibi takipler yapılmış. Bunun sonucunda bu hastaların ilerleyen zamanlarda şeker ve tansiyona bağlı olarak Böbrek hastalığı, Karaciğer hastalığı, göz hastalıkları ve bunun gibi bir çok hastalığa yakalandıkları görülüyor. En çokta kalp hastalıklarını tetiklemekte. Bizde bu hastalara poliklinik haricinde bir eğitim vermeyi düşündük. Bu hastalara yönelik Hasta eğitim toplantısı ve seminerleri yapmayı planladık. İlk semineri de 7 Şubat'ta yapağız. M. Akif Ersoy Kültür Merkezinde yapacağımız bu eğitime bu tür hastalarımızın katılımını bekliyoruz. Bu hastaların neler yapması gerektiğini anlatacağımız toplantımıza katılımları bekliyoruz" dedi.

Diyabet hastaları bilinçlendirilecek

Diyabet hastaları bilinçlendirilecek

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber