Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 25 Ağustos 2016 - 12:48 Yorum: 0

Diyabetli öğrenciler izcilik kampına katıldı

Başakşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Başakşehir izcilik kampının 2016 döneminde son ziyaretçileri diyabetli öğrenciler oldu.

Diyabetli öğrenciler izcilik kampına katıldı

Başakşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Başakşehir izcilik kampının 2016 döneminde son ziyaretçileri diyabetli öğrenciler oldu.

Çapa Devlet Hastanesi'nde tedavi gören 36 diyabetli öğrenci Başakşehirli izcilerle bir hafta kamp yaptı. Şamlar Tabiat Parkı altıncı kapıda yer alan izcilik tesislerinde Başakşehirli izcilerle buluşan diyabetli öğrenciler izcilikle ilgili temel bilgiler, ilkyardım dersleri, binicilik, tırmanma, okçuluk ve parkur eğitimi dersleri aldı.

Öğretmenlerin eşlik ettiği öğrencilerin rutin olarak şeker ölçümü, insülin yapımı, düzenli beslenmeleri ve doktor kontrolleri uzman hekimler tarafından gerçekleştirildi.

"Ormanda, çadırın içinde uyumak hayalimdi"

Kampa katılan diyabet hastası öğrencilerden Ertuğrul Önder, "13 yaşındayım. Esenler'de oturuyorum, Şamlar Tabiat Parkına ilk defa geliyorum. Dokuz aydır diyabetliyim. Kampa Çapa Hastanesi olarak geldik. Toplumsal açıdan çok güzel bir şey. Dayanışma ve birliktelik oluyor. İlk geldiğimde arkadaşım yoktu şimdi pek çok arkadaşım var. Küçüklükten beri ormanda çadırın içinde uyumak hayalimdi" dedi.

Muhammed Hayri Tezcan ise on yıldır diyabet hastasını olduğunu belirterek, "13 yaşındayım. Üç yaşımda diyabet teşhisi koyuldu, on senedir şeker hastasıyım. Şamlar Tabiat Parkına ilk defa geliyorum. Eğlenceli, güzel bir yer hoşuma gitti. Dün geldik, önce eşyalarımızı aldık daha sonra öğlen yemeğimizi yedik. Açık havada yediğim yemek daha iyi oluyor. Arkadaşlar edindim" dedi.

"Türkiye'de ilk defa Diyabet İzci Kampı yapılıyor"

Kendisi de 17 yıldır diyabetli olan kamp görevlisi Abdullah Bahçekapılı ise Türkiye'de ilk defa diyabet izci kampı düzenlendiğini vurgulayarak, "Türkiye'deki Diyabet kamplarının spor eğitmenliğini yapıyorum. Türkiye'de ilk defa Diyabet İzci Kampı yapılıyor. Başakşehir Belediyesine yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Otuzaltı diyabetli çocuk, altı tane diyabetli ağabey var. Bizim amacımız daha çok kamp yapılması ve daha çok çocuğun kamplara gitmesi. Onlara yalnız olmadıklarını, onlar gibi çok fazla diyabetli çocukların olduğunu bilmelerini ve birbirleriyle kaynaşmalarında yardımcı olmaya çalışıyoruz. Buraya gelen çocuklarımızın yarısının kamp tecrübesi var. İlk günde çocuklarımızın sosyalleşmesi ve kaynaşması için elimizden geldiği kadar yardım etmeye çalışıyoruz. Şuan çok hızlı şekilde kaynaştılar, bunda yapılan etkinliklerin çok büyük katkısı var. Çok heyecanlılar, birlikte oldukları içinde takım havası oluşuyor" şeklinde konuştu.

Öğrencilerin sağlık kontrollerinin sürekli yapıldığına dikkat çeken Bahçekapılı sözlerine, "Diyabetliler için önemli olan beş madde var. Biri şeker ölçümü biz burada şeker ölçümünü zaten yapmaktayız. İnsülin yapımı, düzenli beslenme, doktor kontrolü ve egzersiz. Bu beş maddeyi biz burada çocuklarımıza sağlıyoruz" diye devam etti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber