Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 26 Mayıs 2018 - 23:08 Yorum: 0

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, gazetecilerle iftarda buluştu

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, FETÖ benzeri yapıların tespiti ve önceden önlem alınması adına çalışmaların sürdüğünü belirterek,...

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, gazetecilerle iftarda buluştu

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, FETÖ benzeri yapıların tespiti ve önceden önlem alınması adına çalışmaların sürdüğünü belirterek, "Güvenlik boyutunu oluşturacak hususları tespit edersek, bunu da devletimizin yetkilileriyle paylaşırız" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, basın mensuplarıyla iftar programında bir araya geldi. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yemekhanesinde gerçekleştirilen iftara Erbaş'ın yanı sıra Diyanet personeli ve çok sayıda gazeteci katıldı. Konukları birer birer selamlayan Erbaş, iftar yemeği sonrasında gazetecilere konuşma yaptı.

"Medyamızın din konusunda uzman muhabirler istihdam etmesi geçekten çok önemli"

Teknolojinin hayatı kuşattığı günümüzde irşat faaliyetlerinin sadece cami kürsüsüyle sınırlı olmadığını belirten Erbaş, "Aynı zamanda yazılı ve görsel medya aracılıyla da irşat ve bilgilendirme faaliyetleri her zaman yapılır. Topluma ışık tutan bir aynadır medya. Biz sizleri böyle görüyoruz. Elbette her konuda doğru bilgi ve haber yapma mükellefiyeti hepimiz için vazgeçilmez bir sorumluluktur. Özellikle en sağlam kardeşlik zemini ve İslam söz konusu olunca medyamızın hem işlevi, hem de hassasiyetleri daha da önemli hale gelmektedir. Medyamızın din konusunda uzman muhabirler istihdam etmesi geçekten çok önemli. Özellikle ramazan ayında iftar ve sahur programlarında görev yapan arkadaşlarımızın ve gazetelerde yazı yazan hocalarımızın ehil insanlardan oluşmuş olduğunu görmek bizi çok mutlu ediyor" diye konuştu.

"İhtilaflı konuların medya ortamlarında gelişigüzel tartışılmasını doğru bulmuyoruz"

Erbaş, ilmi ortamlarda müzakere edilmesi gereken ihtilaflı konuların televizyon ekranlarında gelişigüzel tartışılmasından rahatsızlık duyduklarını belirterek, "Ramazana başlamadan bir gün önce televizyonlarımızda iftar ve sahur programı yapan arkadaşlarımızla bir toplantı yaptık. Ekranları daha faydalı hale nasıl getiririz, insanlarımız sahih dini bilgi ile nasıl buluşturabiliriz diye tartıştık. Gördüğümüz şu ki bütün hocalarımız aynı sorundan dertli. Alan uzmanlarının ilmi ortamlarda müzakere etmesi gereken ihtilaflı konuların farklı beklentiler ve mülahazalarla medya ortamlarında gelişigüzel tartışılmasını da doğru bulmadığımızı her zaman ifade etmiştik" açıklamasında bulundu.

Konuşmasını tamamladıktan sonra gazetecilerden gelen soruları yanıtlayan Erbaş, ileride FETÖ benzeri başka yapıların oluşabileceği yönündeki bir soru üzerine, "Biz bu konuda çok hassas davranıyoruz. FETÖ ve DEAŞ gibi kötü örneklerden hareketle hassasiyetimizi Diyanet İşleri Başkanlığında özellikle Din İşleri Yüksek Kurulumuzun çok hassas çalışmalar yapmasını temin ettik. Şu anda Başkanlığımız, Kurulumuzun üyeleriyle bu çalışmayı yapıyor. Tabi hassasiyetimiz şu noktada, kimseye zarar vermemek ya da gözden kaçırdığımız herhangi bir zararlı bir anlayış, zararlı bir çizgi olmasına karşı tedbir almak. Bu noktada çalışmalarımız devam ediyor. Kitapçıklar hazırlıyoruz. Hem sözlü olarak, hem de yazılı olarak milletimizle ortaya çıkarmış olduğumuz bilgilerimizi paylaşmaya çalışıyoruz. Tabi ileriki süreçlerde güvenliği ilgilendiren boyutları olur mu, onu daha tespit etmedik çalışıyoruz. Güvenlik boyutunu oluşturacak hususları tespit edersek, bunu da devletimizin yetkilileriyle paylaşırız" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber