Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 17 Aralık 2018 - 10:03 Yorum: 0

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: "Tekfire kadar giden üsluptan kaçının"

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Ekranlarda gazete köşelerinde ve sosyal medyada dini konularda konuşan-yazan herkes, İslam'ın doğru anlaşılmasına,...

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: 'Tekfire kadar giden üsluptan kaçının'

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Ekranlarda gazete köşelerinde ve sosyal medyada dini konularda konuşan-yazan herkes, İslam'ın doğru anlaşılmasına, yaşanmasına ve güzel ahlakın yaygınlaşmasına katkı sunmalı" dedi.

Diyanet İşler Başkanı Ali Erbaş sosyal medya hesabı twitter üzerinden dini konularda konuşan ve yazanlara uyarılarda bulundu. Erbaş, "Ekranlarda gazete köşelerinde ve sosyal medyada dini konularda konuşan-yazan herkes, İslam'ın doğru anlaşılmasına, yaşanmasına ve güzel ahlakın yaygınlaşmasına katkı sunmalı. İnancımız konusunda yanlış anlamalara yol açacak hatalı söz ve eylemlerden, popülist yaklaşımlardan, kırıcı hatta tekfire kadar giden üsluptan, ilmi müzakere ortamlarında konuşulması gereken ihtilaflı konuları ilgili ilgisiz kişilerin önünde tartışmaktan, hikmeti göz ardı eden ve kafa karışıklığına sebep olan söz ve paylaşımlardan kaçınmalıdır" ifadelerinde bulundu.

Erbaş, "Lütfen biraz daha dikkat. Biraz daha hassasiyet" mesajını verdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber