Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 08 Şubat 2019 - 12:18 Yorum: 0

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’tan minik Öykü için kök hücre bağışı çağrısı

3,5 yaşındaki lösemi hastası Öykü Arin'e kök hücre bulunması için çağrıda bulunan Diyanet İşleri Başkanı Prof.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’tan minik Öykü için kök hücre bağışı çağrısı

3,5 yaşındaki lösemi hastası Öykü Arin'e kök hücre bulunması için çağrıda bulunan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Embriyonik kök hücre hariç diğer kök hücrelerin naklinde dinen herhangi bir sakınca olmadığını, hatta sevap olduğunu anlatarak insanları kök hücre nakline, kök hücre bağışlamaya teşvik etmeliyiz" dedi.

3,5 yaşındaki lösemi hastası Öykü Arin'in hikayesi tüm Türkiye'yi harekete geçirdi. En geç Mart ayının ikinci haftasında ilik nakli yapılması gereken minik Öykü için hala uygun ilik bulunamazken, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Öykü'ye en kısa zamanda kök hücre bulunması için bağış yapılması çağrısında bulundu. Yayımladığı mesajda en kısa zamanda Öykü'nün ihtiyacı olan kök hücrenin bulunmasını umduğunu kaydeden Erbaş, "Bu noktada birbirimize yardımcı olmalıyız" ifadelerini kullandı.

Tüm hastalara şifa dileyen Erbaş, "Embriyonik kök hücre hariç diğer kök hücrelerin naklinde dinen herhangi bir sakınca olmadığını, hatta sevap olduğunu anlatarak insanları kök hücre nakline, kök hücre bağışlamaya teşvik etmeliyiz. Öykü yavrumuz ve onun durumunda olan insanlarımıza Allah'tan şifa diliyorum. İnşallah en kısa zamanda sağlığına kavuşur" açıklamasında bulundu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber