Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 16 Nisan 2014 - 15:18 Yorum: 0

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Şanlıurfa'da

"Mabetle üniversite birbirinden ayrıldığı zaman kalple akıl birbirinden ayrılır"

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Şanlıurfa'da

ŞANLIURFA (AA) - Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Mabetle üniversite birbirinden ayrıldığı zaman kalple akıl birbirinden ayrılır" dedi. 

Görmez, Harran Üniversitesindeki (HRÜ) Osmanbey Camisi'nin açılışında, Kutlu Doğum Haftası'nın manevi havasından istifa edilmesi gerektiğini söyledi. 

Gerçekleştirdikleri projeyle 60 üniversitede cami inşa ettiklerini hatırlatan Görmez, bunlardan 15'inin ibadete açıldığını ifade etti.

Üniversiteler ile camilerin birbirinden ayrılmaması gerektiğine dikkati çeken Görmez, şöyle konuştu:

"İnsanlık tarihinde mabet ile üniversiteler hep iç içe olmuştur. Hatta üniversite mabedin içinden çıkmıştır. Mabetle üniversite birbirinden ayrıldığı zaman kalple akıl birbirinden ayrılır. Mabetle üniversite birbirinden ayrıldığı zaman dinle bilim birbirinden ayrılır. Mabetle üniversite birbirinden ayrıldığı zaman akıl ile vahyi birbirinden ayırmış oluruz. Oysa bunlar birlikte ele alınması gereken çok önemli hususlar. Onun için öğrencilerimiz inşallah bu camiyi mamur ederler. Bu güzel minarelerden ezan sesi ebediyen hiç susmasın ve bu sesin gölgesinde üniversite öğrencilerimiz inşallah en güzel şekilde ilimlerini tahsil ederler."

Üniversitelerin büyük kısmında cami olmadığını vurgulayan Görmez, "Üzülerek belirteyim gençler daha önce böyle sadece zemin katlarda odacı odalarında namaz kılıyorlardı. Bu gerçekten bize yakışmıyordu. Allah'a hamdolsun bunları hep birlikte ihya edeceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından Görmez, Vali İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ve HRÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu ile açılışını yapılan camide öğle namazı kıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber