Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 24 Ekim 2014 - 16:13 Yorum: 0

Diyanet - Sen Edirne İl Başkanı Eroğlu:

"Hicret, Müslümanları, müşriklerin zulmünden kurtarmış, İslam'a yayılma imkanı sağlamıştır"

Diyanet - Sen Edirne İl Başkanı Eroğlu:

EDİRNE (AA) - Diyanet - Sen Edirne İl Başkanı Mahmut Eroğlu, hicretin Müslümanları, müşriklerin zulmünden kurtararak, İslam'a yayılma imkanı sağladığını belirtti.

Eroğlu, hicri yeni yıl dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Hazreti Muhammedin, Mekke'den Medine'ye hicret edişinin 1436. yıl dönümünün idrak edildiğini belirtti.

Miladi takvime göre, 622 yılında Hazreti Muhammed ve çevresindeki Müslümanların, Mekke'de eza ve cefanın artarak hayat hakkı tanınmaması üzerine Medine'ye hicret etmesinin İslam tarihi içinde önemli bir yere sahip olduğunu ve hicri yılbaşı olarak kutlandığını aktaran Eroğlu, şunları kaydetti:

"Hicret, İslam tarihinin en önemli olayıdır. Hicret, Müslümanları, müşriklerin zulmünden kurtarmış, İslam'a yayılma imkanı sağlamıştır. Böylece Hicret, ilk Müslümanların, sıkıntılı günlerden kurtulmalarına ve kardeşlik esası üzerine kurulan toplum hayatına kavuşmalarına vesile olmuştur. Ayrıca İslamiyet, Mekke şehri hudutları dışına Hicret'le taşmış ve bu güneş, dünyaya Medine ufuklarından yayılmıştır. Ülkemizde ve dünyada şiddet olaylarının arttığı ve özellikle bölgemizde savaş, kan, gözyaşı ve vahşetin bütün çirkinliği ile yaşandığı şu günlerde sevgi, barış ve kardeşlik dini İslam’ı yeniden idrak etme ve  tüm insanlığa tebliğ etme zamanıdır. Hicret yalnızca mekansal olarak yer değiştirme olarak algılanmamalıdır."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber