Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 06 Ekim 2016 - 14:33 Yorum: 0

Diyanet-Sen’den CHP’ye tepki

15 Temmuz darbe kalkışması gecesinde İzmir'de bir müezzinin darp edilmesi olayı sonrası saldırıda bulunanların serbest bırakılmasına tepki gösteren...

Diyanet-Sen’den CHP’ye tepki

15 Temmuz darbe kalkışması gecesinde İzmir'de bir müezzinin darp edilmesi olayı sonrası saldırıda bulunanların serbest bırakılmasına tepki gösteren Diyanet-Sen Malatya Şubesi Başkanı Mehmet Engin, CHP'nin bu davada tarafsız olması gerektiğini söyledi.

Sendika binasında Memur-Sen İl Başkanı Kerem Yıldırım, Sağlık-Sen İl başkanı Mehmet Bingöl ve sendika üyeleri ile birlikte basın açıklaması yapan Diyanet-Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Engin, kamuoyunun da yakından takip ettiği müezzine saldırı olayını kınadı.

15 Temmuz hain darbe girişimine karşı milletin bir ve bütün olduğunu beliren Engin, "Darbenin her türlüsüne karşı din görevlisi kardeşlerimizde o gece üzerine düşeni yapmış, bu ülkenin manevi birer savunucuları olduklarını göstermişlerdir" şeklinde konuştu.

Darbe girişimi gecesi İzmir'in Narlıdere ilçesinde yaşanan olaya değinen Engin, "Yine bu gecede ezana,camiye tahammülü olmayanlar din görevlisi kardeşlerimizi darp ederek inanmış oldukları toplum bilincine de darbe vurmuşlardır. Söz konusu mesele memleketini seven asker, polis, doktor, öğretmen için kadar önemliyse din görevlileri içinde o kadar önemlidir. Bir askerin apoletini sökmek, görevi başındaki bir polisin düğmesini koparmak ne kadar büyük bir suç ise Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından verilmiş emre uymaya çalışan bir din görevlisini darp etmek, onu görevini yapamaz hale getirmek de hem hukuken hem de toplum nazarında o kadar büyük suçtur" dedi.

Mahkemenin verdiği bu kararın toplumun her kesimini rahatsız ettiğini söyleyen Engin, CHP Milletvekillerinin ise davayı yakından takip etmesini eleştirdi. Müezzine saldıranlardan birinin Urla Belediye Meclis üyesinin oğlu olduğunu belirten Engin, "CHP'nin tüm bu olanlar karşısında vermiş olduğu tepkiyi de darp edilen kişinin din görevlisi olmasından dolayı verdiğini düşünüyoruz. Saldırıya uğrayanlar din görevlisi değil de başka bir meslekten olmuş olsalardı, emin olun ki CHP bugün verdiği tepkiyi vermeyecekti. Bu ülkede din söz konusu olduğunda türlü bahanelerle tepki veren CHP'nin dine ve din görevlilerine karşı bu tavrını esefle kınıyoruz" ifadelerini kullandı.

Bu meselenin siyaset olmadığını belirten Engin, "CHP bu davada taraf olmamalıdır. Milli iradeye, vatana, bayrağa, geleceğimize sahip çıkma meselesidir. Darbecilerin yanında olmak, onlara yardım etmek de millete yapılmış bir saygısızlıktır. O Gece milli iradenin yanında olmayanları da bu millet asa unutmayacak ve vicdanlarında mahkum etmeye devam edecektir" diye konuştu. Şube Başkanı Engin son olarak, milletin kahramanlarına ve manevi önderlerine saldıranlara gerekli cezanın verilmesini isteyerek Diyanet-Sen olarak din görevlisine saldıranların serbest bırakılması kararını yanlış bulduklarını söyledi.

Engin, bu suçu işleyenlerin hızlı bir şekilde yargılanmasını istediklerini belirtti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber