Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Türkiye 07 Ekim 2016 - 16:43 Yorum: 0

Diyanet Vakfı’ndan yükseköğrenim öğrencilerine Kur’an-ı Kerim

Türkiye Diyanet Vakfı'nın başlattığı "Hediyem Kur'an Olsun" projesi kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı...

Diyanet Vakfı’ndan yükseköğrenim öğrencilerine Kur’an-ı Kerim

Türkiye Diyanet Vakfı'nın başlattığı "Hediyem Kur'an Olsun" projesi kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı yurtlarda kalan öğrencilere Kur'an-ı Kerim hediye ediliyor.

Türkiye Diyanet Vakfı'nın Diyanet İşleri Başkanlığı işbirliği ile Kur'an-ı Kerim'in çağlar üstü evrensel mesajını olabildiğince geniş kitlelere ulaştırmak, onu okuma, anlama ve yorumlama konusundaki çabaları desteklemek amacıyla "Hediyem Kur'an Olsun" projesi kapsamında Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun 81 ildeki yurtlarında kalan yükseköğrenim öğrencilerine Kur'an-ı Kerim hediye ediliyor.

Türkiye'de ve İslam dünyasının dört bir köşesinde Kur'an-ı Kerim'e ihtiyaç duyulan yerlerde mealli Kur'an-ı Kerim'in bağışçılar yoluyla hediye edilmesini amaçlayan proje ile 81 ildeki yükseköğrenim yurtlarında kalan öğrencilere toplam 20 bin adet Kur'an-ı Kerim hediye edilecek.

Proje kapsamında Kur'an-ı Kerim'ler ilk olarak Ankara Tahsin Banguoğlu Yurdu'nda kalan öğrencilere hediye edildi.

Türkiye Diyanet Vakfı'nın 1,5 yıl önce "Hediyem Kur'an Olsun" projesini başlattığını söyleyen Mikail Çolak "Projemiz yurt içinde ve yurtdışında ihtiyaç sahibi olan kardeşlerimize kendi dilinde meal göndermeyi hedefleyen bir proje. Dünyanın birçok coğrafyasına Kur'an-ı Kerim'ler gönderildi. Yurtiçinde yükseköğrenim yurtları mevcut. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın Değerler Eğitimi çerçevesinde Kur'an ihtiyacını bildiren talebini aldıktan sonra hazırlıklarımızı tamamladık, şuan 20 bin adet Kur'an-ı Kerim hazırlandı, Türkiye genelindeki bütün yurtlarımızda Kur'an-ı Kerimler dağıtılacak. Bunu temsilen 800 adet Kur'an-ı Kerim her odaya ikişer tane konulacak şekilde kardeşlerimizin istifadesine sunulacak" dedi.

Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğünün öğrencilere sadece barınma ve iaşe değil, onların boş zamanlarını daha faydalı uğraşlarla değerlendirmeleri ve hayata hazırlanmaları adına eğitsel, sosyal kültürel ve sportif faaliyetlerle desteklediğini kaydeden Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Ankara İl Müdürü Ferhat Türkoğlu "Bu anlamda Diyanet İşleri Başkanlığı ile yapılan protokol kapsamında Türkiye Diyanet Vakfı'nın hazırladığı ve yurtlarımızda öğrencilerimizin İslam'ın temel kaynağı olan Kur'an-ı Kerimi hem orjinalinden hem de mealini okumaları anlamında bize sundukları hizmet manidardır. İnşallah bu kaynak öğrencilerimizin istifadesine 81 ilimizde sunulacak" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber