Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 02 Ağustos 2014 - 00:53 Yorum: 0

Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Zana:

“(Ortadoğu’daki olaylar) Hiçbir inançta, insanın insanı kestiği yazılmıyor”

Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Zana:

BATMAN (AA) - Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana, Ortadoğu’daki olaylara ilişkin, “Bugün yapılanlar Müslümanlık adına yapılıyor ama vallahi bunun adı Müslümanlık değildir” dedi.

Zana, Batman’da 2010’da, PKK’nın döşediği mayına basarak ölen, Salih, Sadi ve Sıdık Özdemir kardeşler ile Sedat Özevin’in anısına, ölenlerden Salih Özdemir’in ismini taşıyan parkın açılışı törenine katıldı.

Batman Belediyesince İpragaz Mahallesi’nde yaptırılan parkın açılışına, Zana’ın yanı sıra, HDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Batman Belediye Başkanı Sabri Özdemir, Avrupa Yezidiler Birliği Başkanı Leyla Ferman ve olayda hayatını kaybeden ailelerin yakınları ile vatandaşlar katıldı.

Zana, burada Kürtçe yaptığı konuşmada, olayda hayatını kaybeden kişilerin kendilerini feda ettiklerini ileri sürerek, “40 yıldır bu millet adına kötü şeyler yapıldı. Zaman zaman insanlarımız yanlışlıklara da yöneldi. Ancak bu arkadaşlar bizlerin önünü aydınlattılar. İnanıyorum ki bu millet, 40 yıl daha demokrasi için çalışacaktır” dedi.

 

-“Hiçbir inançta, insanın insanı kestiği yazılmıyor”

Ortadoğu’daki olaylara değinen Zana, şöyle dedi:

“Bugün görüyoruz ki Ortadoğu’nun dört bir tarafından ateş yağıyor. Müslüman Müslümanı kesiyor. Hiçbir inançta, insanın insanı kestiği yazılmıyor. Bugün yapılanlar Müslümanlık adına yapılıyor ama vallahi bunun adı Müslümanlık veya Hristiyanlık değildir. Bunun adı başka bir şeydir. Kobani’de olsun Musul’da olsun başka yerlerde olsun, buralarda ne olursa oralardaki o ateş Kürtleri de yakıyor. Kendi için mücadele eden Kürtler, Ortadoğu içinde mücadele etmektedir.”

Avrupalıların Kürtleri övdüğünü, ancak 100 yıllık kötü emellerini de Kürtlerin omuzlarına yüklediklerini savunan Zana, “Yani hem bizi övüyorlar hem de bizim yükümüzü ağırlaştırıyorlar. İnanıyorum ki bizim milletimiz, Ortadoğu’yu kışa değil bahara çevirecektir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Salih Özdemir Parkı’nın açılışı yapıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber