Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Türkiye 12 Ekim 2016 - 14:03 Yorum: 0

Diyarbakır Barosu’nun yeni Başkanı Özmen, Tahir Elçi’nin mezarını ziyaret etti

Diyarbakır Barosu'nun 8-9 Ekim tarihlerinde düzenlenen Olağan Genel Kurulu'nda başkanlığa seçilen Ahmet Özmen, mazbatasını aldıktan sonra Tahir Elçi'nin...

Diyarbakır Barosu’nun yeni Başkanı Özmen, Tahir Elçi’nin mezarını ziyaret etti

Diyarbakır Barosu'nun 8-9 Ekim tarihlerinde düzenlenen Olağan Genel Kurulu'nda başkanlığa seçilen Ahmet Özmen, mazbatasını aldıktan sonra Tahir Elçi'nin mezarını ziyaret eti.

Diyarbakır Barosu'nun Olağan Genel Kurulu, 8-9 Ekim tarihlerinde gerçekleşti. Mesut Beştaş ile Ahmet Özmen'in yarıştığı seçimleri Özmen, 33 oy farkla kazanarak Diyarbakır Barosu'nun yeni başkanı oldu. Seçimlerin ardından bugün Diyarbakır Adliyesi'ne gelen Ahmet Özmen, Yenişehir İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'ndan mazbatasını aldı. Mazbatasını alan Özmen ve Baro Yönetim Kurulu üyeleri, ilk olarak 28 Kasım 2015'te tarihi Dört Ayaklı Minare önünde çıkan çatışmada başından vurularak hayatını kaybeden Tahir Elçi'nin mezarını ziyaret eti. Elçi'nin mezarına gelerek burada dua okuyan Baro Başkanı Özmen ve Yönetim Kurulu üyeleri, çıkışta basın mensuplarına açıklamalarda bulunmak istedi. Bu sırada güvenlik güçlerinin valiliğin aldığı toplantı ve yürüyüş yasağı kararını hatırlatması üzerine Özmen, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı'nı arayarak durumu bildirdi.

"İlk icraatımız ebediyete kadar başkanımız olan Elçi'nin mezarını ziyaret etmek oldu"

Basın açıklamasının yapılmasına izin çıkmasının ardından bir konuşma yapan Diyarbakır Barosu Başkanı Av. Ahmet Özmen, Diyarbakır Barosu'nun 8-9 Ekim tarihlerinde Olağan Genel Kurulu'nun yapıldığını söyledi. Özmen, "Burada baro organlarına seçimler yapıldı. Seçimler sonucunda da biz bugün yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızı ile beraber mazbatalarımızı almak suretiyle göreve başlamış bulunuyoruz. Yönetim kurulumuzun ilk işi, ilk icraatı, alçakça, haince bir şekilde katledilen ve henüz failleri bulunmayan, arkasındaki karanlık odaklara ulaşılmayan sevgili baro başkanımız, ölümsüz baro başkanımız, ebediyete kadar Diyarbakır Barosu'nun başkanı olarak kalacak Tahir Elçi'nin mezarını ziyaret etmek oldu. Biz buraya hem Tahir Elçi'ye hem kamuoyuna kendisinin bizler için ölümsüz olduğunu, ebediyen başkanımız olarak kalacağını söylemeye geldik. Biz yönetim kurulundaki arkadaşlarımız ile beraber Tahir Elçi'nin bıraktığı mirası, insan hakları mücadelesini, demokrasi, barış, adalet mücadelesini yükselteceğimize, kendisinin canını verdiği uğurda cansiperane hepimizin aktif bir şekilde çalışacağını kendisine söylemeye geldik. Tahir Elçi'nin bıraktığı mirası devralmak bizim için büyük bir onur, büyük bir gurur. Aynı zamanda bu mirası sahiplenmek, bu mirası büyütmek daha ilerilere taşımak da her birimizin tarihsel görevi ve sorumluluğu. Ben bir kez daha Tahir Elçi'yi sevgiyle saygıyla minnetle anıyorum" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber