Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 11 Mart 2015 - 15:08 Yorum: 0

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinden denetim

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, "yaya haklarını ihlal ederek kaldırımları işgal eden araçlara karşı" denetim başlattı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinden yapılan...

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinden denetim

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, "yaya haklarını ihlal ederek kaldırımları işgal eden araçlara karşı" denetim başlattı. 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Zabıta Daire Başkanlığı Trafik Şube Müdürlüğünün yayaların kaldırımlardan güvenli bir şekilde yararlanmasını sağlamak amacıyla denetim ve uygulamalarını arttırdığı belirtildi.

Ekiplerin bu kapsamda bugün denetimlerini Hastaneler Caddesi ve Mimar Sinan Caddesinde yürütüldüğü, kaldırıma park eden araçlara müdahale edildiği kaydedildi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Trafik Şube Müdürü Süleyman Çorak'ın açıklamasında şöyle denildi:

"Kaldırım işgali yaya hakkı ihlalidir. Yayaların geçişini engelleyen araçlara Trafik Şube ekipleri olarak müdahale edip yayaların kaldırımları rahat bir şekilde kullanmalarını sağlıyoruz. Daha önce Emniyet Trafik Tescil Müdürlüğünden araç bilgilerini alabiliyorduk, cezai işlem uygulayabiliyorduk. Artık bu bilgiler bizimle paylaşılmadığı için cezai işlem uygulayamıyoruz. Sadece araçları çekici araçlarımızın müdahalesi ile trafik amirliğimize çekebiliyoruz."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber