Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 14 Mart 2015 - 16:58 Yorum: 0

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nden temiz enerjiye dönüş

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, temiz enerjiye dönme kararı aldı.Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, çevre kirliliğini ve işletim maliyetini...

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nden temiz enerjiye dönüş

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, temiz enerjiye dönme kararı aldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, çevre kirliliğini ve işletim maliyetini azaltmak, konforu artırmak amacıyla temiz enerjiyle çalışan doğalgazlı otobüsleri tercih edileceği bildirildi.

Açıklamada, şöyle denildi:

"45 adet doğalgazla çalışan otobüsü satın alma işlemini başlatan Büyükşehir Belediyesi, otobüslerin hizmet vermeye başlamasıyla ulaşım alanında yeni bir sisteme geçmiş olacak. 22 otobüs 15 Mayıs'ta diğeri ise Temmuz ayında gelecek olan otobüslerle ilgili Büyükşehir Belediyesi, bölgemizde ilk kez rastlanan bir uygulamaya imza attı. Bu kapsamda bir anket düzenleyerek, www.diyarbakir.bel.tr adresine yerleştiren, sosyal medya hesaplarında da anketin duyurusunu yapan Büyükşehir Belediyesi, bir hafta uygulanacak anketin ardından, halkın tercihine göre kentin yeni toplu taşıma araçlarının renklerini belirleyecek."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber