Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 15 Mayıs 2016 - 13:18 Yorum: 0

Diyarbakır Diken Üstünde

Diyarbakır'da son 3 gün içerisinde merkez ilçelerde yaklaşık 40'a yakın bomba ihbarı yapılırken istihbarat kayıtlarına geçen raporlar Diyarbakır Valiliği'ni...

Diyarbakır Diken Üstünde

Diyarbakır'da son 3 gün içerisinde merkez ilçelerde yaklaşık 40'a yakın bomba ihbarı yapılırken istihbarat kayıtlarına geçen raporlar Diyarbakır Valiliği'ni harekete geçirdi. Diken üstünde olan kentte vali konağı önüne beton bloklar yerleştirilirken cadde ise demir bariyerlerle kapatıldı.

7 Haziran seçimleri sonrası kentte ve bölgede hortlayan terör olayları Diyarbakır polisini alarma geçirdi. Diken üstünde olan kentte, son 3 gün içerisinde merkez ilçelerde vatandaşın ihbarıyla yaklaşık 40'a yakın bomba süsü verilmiş düzenek kontrollü olarak infilak ettirildi. Kentin ilçelerinde ise jandarma ve emniyete bomba yüklü araçlarla teröristler tarafından yapılan saldırılar sonucu olağanüstü önlemler alındı. Birçok yerde oluşturulan güvenlik noktaları neticesinde polis, vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla şüpheli araçları didik didik ararken şahısları ise GBT kontrolüne tabi tutuyor.

İLÇELERDE BOMBALI SALDIRI İSTİHBARATI SÜRÜYOR

Çınar ilçesindeki saldırının ardından Bağlar ilçesinde 31 Mart'ta 7 polisin şehit olduğu saldırı ve sonrasında da Dicle, Hani, Lice ve Sur'da saldırılar yapılmıştı. Teröristlerin ilçe jandarma ve emniyet müdürlüklerini hedef aldığı saldırılarla alakalı olarak bir dizi önlemler alındı. Karakolların önlerine beton bloklar yerleştirilirken, cadde üzerlerine ise taş ile demir bariyerler konuldu. Önlemlerin hat safhaya çıktığı ilçelerde vatandaşın ihbarları sonucu polis ve asker güvenlik önlemi alarak ihbarları değerlendiriyor. Son olarak Sur ilçesi Dürümlü Mahallesi'nde meydana gelen olayda PKK'lı teröristler 15 ton bomba yüklü kamyonla güvenlik güçlerine saldırı yapmak istemişti, ancak köylülerin engellemesi sonucu teröristler aracı patlatmıştı. Meydana gelen olayda 4 kişi hayatını kaybetmişti, 22 kişi de yaralanmıştı. Ayrıca 12 ile 16 arasında köylünün ise hala kayıp olduğu belirtiliyor.

İSTİHBARAT UYARDI, VALİLİK ALARMA GEÇTİ

Bölgede ve kentte yapılan saldırıların ardından Diyarbakır Valiliği de alarma geçti. Dün gece saatlerinde Yenişehir ilçesinde bulunan valilik binası ve valilik konağı polis ekipleri tarafından kapatıldı. Demir bariyerle kapatılan yollarda güvenlik önlemleri alındı. Araç trafiğine kapatılan yollarda vatandaşın geçişi ise polis kontrolünde sağlanıyor. Önlemlerin hat safhaya çıkarıldığı valilik önüne de ayrıca beton bloklar yerleştirildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber