Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 25 Eylül 2016 - 11:18 Yorum: 0

Diyarbakır karpuzu, örgü peyniri, kadayıfıyla YÖREX’TE

Antalya Ticaret Borsası'nın "Sizin oraların nesi meşhur?" sloganıyla bu yıl 7'ncisini düzenleyeceği Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX, doğu ile batının,...

Diyarbakır karpuzu, örgü peyniri, kadayıfıyla YÖREX’TE

Antalya Ticaret Borsası'nın "Sizin oraların nesi meşhur?" sloganıyla bu yıl 7'ncisini düzenleyeceği Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX, doğu ile batının, kuzey ile güneyin buluşma noktası haline geldi. Köklü kültüre sahip Diyarbakır da yöresel değerleriyle YÖREX'te yerini alacak.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin desteğiyle düzenlenen YÖREX'e her yıl katıldıklarını belirten Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Sayar, kültürlerin ve değerlerin buluşma noktası YÖREX'te bu yıl da yer alacaklarını bildirdi. Köklü geçmişe sahip Diyarbakır'ın çok sayıda coğrafi işaretli ürünü bulunduğunu belirten Sayar, bu yıl YÖREX'te coğrafi işaretli Diyarbakır kapruzu, örgü peynir, tel kadayıf, Karacadağ pirinci, el işlemesi Diyarbakır hasırı bilezik ile yer alacaklarını belirtti.

İçli köfte ziyaretçilere ücretsiz ikram edilecek"

Sayar, Dünya Kültür Mirası olarak tescillenen Diyarbakır surları, Diyarbakır Hevsel bahçelerinin görsellerin kullanılacağı Diyarbakır standında ekşili dolma ve içli köftenin ziyaretçilere ücretsiz ikram edileceğini bildirdi. Diyarbakır Ticaret Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Valiliğin de katılımıyla kalabalık bir ekiple EXPO Center'da olacaklarını kaydeden Sayar, "Geçmiş yıllarda geri dönüşler aldığımız YÖREX'i önemsiyor ve destekliyoruz" dedi. Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, köklü geçmişe sahip Diyarbakır'ın ürünleriyle YÖREX'te yer almasının fuara güç kattığını söyledi.

"Uluslararası piyasalarda rekabet gücünün arttırdı"

YÖREX'e katılan yöresel ürünlerin ulusal market ağları ve uluslararası piyasalarda rekabet gücünün arttığını kaydeden Çandır, geçmiş yıllarda fuara katılan ürünlere talebin artmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Diyarbakır'ın el emeği göz nuru ürünlerinin yanı sıra kültürel mirasıyla YÖREX'te olacağını belirten Çandır, "Bu da bizleri ayrıca memnun ediyor" dedi. Çandır, YÖREX'in gelişmesi ve büyümesinde emeği geçen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu başta olmak üzere oda ve borsa başkanları, kalkınma ajansları ile yerel yönetimlere teşekkür etti.

Diyarbakır karpuzu, örgü peyniri, kadayıfıyla YÖREX’TE

Diyarbakır karpuzu, örgü peyniri, kadayıfıyla YÖREX’TE

Diyarbakır karpuzu, örgü peyniri, kadayıfıyla YÖREX’TE

Diyarbakır karpuzu, örgü peyniri, kadayıfıyla YÖREX’TE

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber