Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
17:00 Samsun’da çiftçilere tohum ve süt sağım makinesi dağıtıldı17:00 Ali Koç: "Trabzon Emniyeti, maça polis tahsis etmiyorsa ve tahsis ettiği po...16:59 Ali Koç: "Futbolcularımıza ceza vereceklermiş. Onların menfaatleri açısında...16:56 Mersin Büyükşehir Belediyesi, Halk Kart’ın Mart ayı tutarları ile öğrenim y...16:54 BBP, Kütahya’da AK Parti’nin adayı Kamil Saraçoğlu’nu destekleyecek16:49 ’Sütten Peynire Dönüşüm’ adlı söyleşi16:49 Ali Koç: "Yarın Samandıra’da teknik kadromuz ve oyuncularımızla konuşacağız...16:48 Ali Koç: "Trabzonspor maçı, kesinlikle burada toplanmamızın ya da 2 Nisan’d...16:47 Bozbey: “Sandıklarda şu an hiçbir sorunumuz yok”16:47 Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç: "İki tane ekstrem var; Biri hiçbir şey y...16:45 Kazada yaralanan alkollü engelli sürücü sağlık personellerine zorluk çıkart...16:43 Tusk: “Avrupa savaş öncesi döneme girdi”16:40 Tepebaşı’nda bir ilki başaran süt çiftliğine ’Avrupa Birliği Onaylı Süt Çif...16:39 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "4 bin 100 yatak kapasitesiyle Türkiye’nin en büyük...16:38 Pursaklar’da 7 bin 177 kadın Hanımevleri’nde sosyalleşme fırsatı buldu16:37 Otomobil yoldan çıktı, 1’i ağır 2 kişi yaralandı16:37 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Ülkemizin son 21 yılı yatırımlar açısından Cumhuriy...16:36 Çöl Tozları Bandırma’yı kapladı16:36 Küçük çocuğuna tır kullandıran baba marifetmiş gibi o anları paylaştı16:35 Aydın’da termometreler 30 dereceyi gördü
Sami Er
Asayiş 01 Temmuz 2016 - 13:18 Yorum: 0

Diyarbakır Lice’de 4 terörist etkisiz hale getirildi

Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde teröristlerle yaşanan sıcak temas sonucu, 2 teröristin ölü olmak üzere toplam 4 teröristin ele...

Diyarbakır Lice’de 4 terörist etkisiz hale getirildi

Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde teröristlerle yaşanan sıcak temas sonucu, 2 teröristin ölü olmak üzere toplam 4 teröristin ele geçirildiğini bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır 7'nci Kolordu Komutanlığı sevk ve idaresinde zırhlı araçlar desteğinde icra edilen ve askeri birlikler, jandarma, emniyet ve geçici köy korucularından oluşan güvenlik kuvvetlerinin katılımıyla 23 Haziran 2016 tarihinde başlayan Bayrak-14 Şehit Jandarma Teğmen Abdülselam Özatak Müşterek Özel Birlik Operasyonu'nun devam ettiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, devam eden operasyonda, 30 Haziran 2016 tarihinde Lice ilçesi Yalaza köyü kırsalında Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensupları ile sıcak temasın yaşandığı ve yaşanan sıcak temasın sonunda arazide sıkıştırılan 2 BTÖ mensubunun ölü olmak üzere toplam 4 BTÖ mensubunun silah ve teçhizatları ile birlikte güvenlik güçleri tarafından ele geçirildiği belirtildi.

Köylüler, teröristler kaçabilsin diye ormanı ateşe verdi

Ayrıca BTÖ mensuplarının kaçmalarını sağlamak üzere bölgeye gelen ve ormanlık alanı ateşe veren 32 Bölücü Terör Örgüt işbirlikçisi hakkında yasal işlem başlatıldığı belirtilerek, söz konusu olayı müteakip aynı gün Yalaza Köyüne çok yakın mesafede bulunan ve aynı gruptu olduğu değerlendirilen, Çağdaş Köyü bölgesinde birliklerine taciz ateşi açan 2 BTÖ mensubunun da etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

İHA görüntüsünü engellemek için şemsiye taşıyorlar

Açıklamada," Yalaza köyü bölgesinde etkisiz hale getirilen BTÖ mensupları üzerinden ve yakın bölgede yakalanan BTÖ mensupları ile birlikte 2 adet M-16 piyade tüfeği, 3 adet kalaşnikof piyade tüfeği, 1 adet tabanca, 362 adet muhtelif fişek, 2 adet telsiz, 18 adet muhtelif şarjör, 2 adet pil grubu (muhtemelen EYP düzeneği için hazırlanmış), 1 adet dürbün, 4 adet el bombası, çok sayıda örgütsel doküman, hava görüntülerini engellemek amacıyla kullanılan şemsiye, Yaşam ve giyim malzemeleri ele geçirilmiştir."denildi.

"Grubun diğer üyeleri bizi öne verip kaçtılar"

Güvenlik güçleri tarafından teslim alınan kadın terörist verdiği ilk ifadede kod adının Gulan olduğunu belirterek, Hatay'dan geldiğini ve örgüte bu yıl katıldığını söyledi. Kadın terörist Diyarbakır'da HDP il binasına gelerek bir kadınla tanıştığını ve kadının kendisine, "Seni gerillalara teslim edeceğim" dediğini ve kendisini bir bahçeye götürdüğünü belirtti. "Beni bahçeye getirdiler" diyen kadın terörist, "Orada gerillalar beni gördü. Benimle konuşup, beni dağa çıkardılar. Biz buraya esrar tarlalarının nöbetini tutmaya geldik. Biz nöbetini tutacaktık, bizden sonra ki bir ekip toplayıp götüreceklerdi. Çatışma çıktı. Köylülere dedik, "gelin bu ormanı yakın bizi kurtarın." Biz sıkıştık, sonra benim mermim bitti. Ben teslim oldum. Grubun diğer üyeleri çatışma çıkınca kaçtı. Ben kaldım. Grubun diğer üyeleri bizi öne verip kaçtılar." ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber