Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 23 Ekim 2014 - 17:23 Yorum: 0

Diyarbakır OSB'ye 827 milyon liralık yatırım

DOSİAD Yönetim Kurulu Başkan Vekili Abdulkadir Karavil: "1,5 yılda 50 firmaya yer tahsisinde bulunduk. Bu yatırımların bedeli 827 milyon liradır"

Diyarbakır OSB'ye 827 milyon liralık yatırım

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır Organize Sanayi İşadamları Derneği (DOSİAD) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Abdulkadir Karavil, "1,5 yılda 50 firmaya yer tahsisinde bulunduk. Bu yatırımların toplam bedeli 827 milyon liradır" dedi.

Karavil düzenlediği basın toplantısında, çözüm süreci ve yeni teşvik uygulamasıyla Diyarbakır'a yatırım talebinde artış olduğunu belirterek, talepleri karşılamak amacıyla organize sanayi bölgesine ilave alan dahil edildiğini söyledi.

Yaklaşık 10 ay önce ilave alanda firmalar yer tahsisine başlandığını dile getiren Karavil, bu süre içerisinde 33 firmaya 50 parselin tahsis edildiğini kaydetti. Bu firmaların yapacağı yatırım tutarının 570 milyon lira olduğunu kaydeden Karavil, fabrikalarda 3 bin 867 kişinin istihdam edileceğini bildirdi.

Karavil, mevcut OSB'de ise 30 firmaya 33 parselin tahsis edildiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Parsel tahsisi yapılan 30 firmanın yatırım tutarı 256 milyon liradır. Burada bir kısım firma üretime geçmiş durumdadır. Mevcut ve ek OSB'de 1,5 yılda 50 firmaya yer tahsisinde bulunduk. Bu yatırımların toplam bedeli 827 milyon liradır. Yapılan tahsisler ile yaklaşık 5 bin 900 kişi istihdam edilecek. İlerleyen süreçte bu firmaların faaliyete geçmesi ile bölgeye olan olumlu etkileri piyasalarda daha iyi hissedilecektir."

- "Büyük umut veriyor"

Sahip avantajlar nedeniyle girişimcileri Diyarbakır'a yatırıma davet eden Karavil, sanayi alt yapısını geliştirmek ve modern bir OSB oluşturmak için büyük bir gayret sarf ettiklerini vurguladı.

Karavil, son yıllarda ildeki bütün kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler ve STK’lardan büyük destek gördüklerini ifade ederek, "Bu desteği hissetmek, bizlere büyük bir umut veriyor. Sağlanan sinerjiyle Diyarbakır’ın tarihteki o önemli imalat merkezi olma konumuna hızla kavuşacağına inanıyoruz" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber