Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 08 Mart 2015 - 12:53 Yorum: 0

Diyarbakır polisinden kadınlara karanfil erkeklere broşür

Diyarbakır'da İl Emniyet Müdürlüğünde görevli polisler, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla cadde ve sokaklarda kadınlara karanfil, erkeklere de kadına şiddetin önlenmesi için bilgilendirici broşür dağıttı

Diyarbakır polisinden kadınlara karanfil erkeklere broşür

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'da polisler cadde ve sokaklarda kadınlara karanfil, erkeklere de kadına şiddetin önlenmesi için bilgilendirici broşür dağıttı.

İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla merkez Yenişehir ve Sur ilçelerinde Dünya Kadınlar Gününü kutladıkları kadınlara karanfil, erkeklere de, "Kadına yönelik şiddete hayır" mesajı içeren aile içi şiddet ve kadına yönelik şiddete ilişkin bilgilerin yer aldığı broşür verdi.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Mevlüt Akkaya, kadına yönelik şiddeti kınadıklarını belirterek, kadınların bu anlamlı gününü kutlamak, erkeklerde de kadınların önemi konusunda farkındalık oluşturmak için etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Bu kapsamda cadde ve sokaklarda kadınlara karanfil, erkeklere de broşür dağıttıklarını ifade eden Akkaya, şöyle dedi:

"Broşürde şiddete ilişkin bilgilendirme ve şiddet anında yapılması gerekenler yer alıyor. Günümüzde farkındalık oluşturmak için, 'kadına şiddete hayır' demek lazım. Bu amaçla kadınlarımızın bu anlamlı gününü kutluyor, erkeklerimizi de bilinçlendirmek istiyoruz."

Akkaya, bu vesileyle tüm kadınların Dünya Kadınlar Gününü kutladıklarını kaydederek, kadına yönelik şiddetin olmadığı mutlu ve huzurlu günler dilediklerini dile getirdi.

Karanfil alan kadınlar da uygulamanın çok anlamlı olduğunu belirterek, "Kadına yönelik şiddetin önlenmesi için herkes üzerine düşen görevi yerine getirmelidir. Polisler bugün bize çiçek dağıtıyor" dediler.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber