Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 28 Haziran 2016 - 19:33 Yorum: 0

Diyarbakır Şehidi Memleketine Uğurlandı

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde teröristlerin bomba yüklü araçla yaptığı saldırıda şehit düşen polis memuru Mustafa Yıldırım düzenlenen törenle...

Diyarbakır Şehidi Memleketine Uğurlandı

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde teröristlerin bomba yüklü araçla yaptığı saldırıda şehit düşen polis memuru Mustafa Yıldırım düzenlenen törenle memleketi Elazığ'a uğurlandı. Şehit polis memurunun yakınları güçlükle ayakta dururken babası başsağlığı temennisinde bulunanlara "Vatan sağ olsun" dedi.

Dicle ilçesinde terör örgütü PKK'nın bomba yüklü araçla yaptığı saldırıda ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düşen polis memuru Mustafa Yıldırım için Emniyet Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi. Törene Vali Hüseyin Aksoy, Diyarbakır Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, 2'nci BHHM Komutanı Tümgeneral Atilla Darendeli, 16. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Savaş Beyribey, şehidin babası Muhlis ve annesi Cemile Yıldırım ile kardeşleri ve silah arkadaşları katıldı.

Tören, şehidin naaşının katafalka konulması ile başladı. Şehit polis memuru Mustafa Yıldırım'ın özgeçmişinin okumasının ardından burada konuşan Emniyet Müdür Yardımcısı İsmail Koçak, bu menfur saldırıda meslektaşları olan Mustafa Yıldırım'ın vatanın bölünmez bütünlüğü uğruna binlerce verilen şehitlerin saflarına katıldıklarını söyledi. Koçak, "Acımız tarifsizdir. Bu mübarek Ramazan ayı ve bayram arifesinde hainlik ile kalleşlikten ödün vermeyen milli ve manevi hiçbir değerimize saygı duymayan tüm terör örgütü üyeleri ve taşeronları bilsinler ki amaçlarına hiçbir zaman ulaşamayacaklardır. Şehitler kanı yerde kalmayacaktır" diye konuştu.

Konuşmanın ardından dini vecibeler yerine getirilerek dualar okundu. Okunan duaların ardından şehidin naaşı silah arkadaşları tarafından tekbirler eşliğinde katafalktan alınarak ambulansa konuldu. Bu sırada şehidin naşını tekbirlerle ambulansa getiren silah arkadaşları gözyaşları içerisinde şehide, "Hakkını helal et Mustafa" şeklinde seslendi.

Ambulansa konulan şehit Mustafa Yıldırım'ın babası Muhlis ve annesi Cemile Yıldırım'a törene katılanlar başsağlığı dileklerinde bulundu. Baba Muhlis, başsağlığı dileğinde bulunan protokoldekilere sarılarak "Vatan sağ olsun" dedi.

Şehidin naaşı defnedilmek üzere memleketi Elazığ'a uğurlandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber