Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 26 Ağustos 2016 - 14:24 Yorum: 0

Diyarbakır Valiliği’nden Tahir Elçi anmasına özel izin

Diyarbakır Barosu, Diyarbakır Valiliği'nden aldığı izinle Tahir Elçi anmasını bir haftanın ardından tekrar adliye binası önünde gerçekleştirdi.

Diyarbakır Valiliği’nden Tahir Elçi anmasına özel izin

Diyarbakır Barosu, Diyarbakır Valiliği'nden aldığı izinle Tahir Elçi anmasını bir haftanın ardından tekrar adliye binası önünde gerçekleştirdi.

Diyarbakır Valiliği'nce geçtiğimiz hafta toplantı ve yürüyüşlerle ilgili ikinci bir emre kadar yasak kararı alınmış, bunun ardından güvenlik güçleri Diyarbakır Barosu'nun geçtiğimiz hafta adliye önünde yapmak istediği Tahir Elçi anmasına izin vermemişti.

Diyarbakır Barosu yetkilileri, bu hafta Diyarbakır Valiliği'nden aldıkları izinle Tahir Elçi anmasını adliye binası önünde gerçekleştirdi. Açıklamaya baro avukatları ve vatandaşlar katıldı. Tahir Elçi ile ilgili döviz ve pankartların açıldığı basın açıklamasında konuşan Diyarbakır Barosu Başkan Vekili Ahmet Özmen, her hafta cuma günü yaptıkları gibi Baro Başkanı Tahir Elçi'yi anmak, yad etmek, öldürülüşünü protesto etmek, faillerinin bulunmasını talep etmek, soruşturma dosyasının etkili ve hızlı bir şekilde yürütülmemesini protesto etmek amacıyla burada toplandıklarını söyledi. Tahir Elçi'nin ölümünün üzerinden bugün itibari ile 273 gün geçtiğini hatırlatan Özmen, "273 gün geçmiş olmasına rağmen her defasında ısrarla yineleyerek belirttiğimiz gibi soruşturma dosyası etkili, sonuç alıcı, failleri ortaya çıkarıcı bir şekilde ne yazık ki yürütülmemekte. Onlarca dilekçe verdik, bu dilekçelerimizde 100'e yakın talebimiz var, toplanmasını istediğimiz deliller var, yapılması istediğimiz işlemler var. Ne yazık ki soruşturma dosyası kapsamında bu taleplerin birçoğu yerine getirilmedi. Yerine getirilen taleplerimizin ise ne şekilde yerine getirildiği ve sonuçlarının ne olduğu yönünde tarafımıza soruşturma savcısınca düzenli bir bilgi verilmemekte. Adeta dosyada fiili bir gizlilik bulunmaktadır. Biz tekrar meslektaşlarımız ile beraber Diyarbakır Barosu olarak Tahir Elçi'nin soruşturma dosyasının etkili bir şekilde yürütülmesi, hızlandırılması ve faillerinin bulunarak derhal yargıya teslim edilmesini talep ediyoruz" dedi.

Açıklamaya katılanlar 5 dakikalık oturma eyleminin ardından dağıldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber