Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 13 Ekim 2016 - 15:53 Yorum: 0

Diyarbakır’a 15 kilometre yağmur suyu ve kanalizasyon şebekesi döşeniyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, kentin yeni yerleşim bölgelerine 15 bin 525 metre kanal ve yağmursuyu şebekesi döşeme çalışmalarına...

Diyarbakır’a 15 kilometre yağmur suyu ve kanalizasyon şebekesi döşeniyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, kentin yeni yerleşim bölgelerine 15 bin 525 metre kanal ve yağmursuyu şebekesi döşeme çalışmalarına başladı. 2 milyon 480 bin liraya mal olacak çalışma, Ağustos 2017'de tamamlanacak.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, kentin yeni yerleşim alanlarına kanalizasyon ve yağmur suyu şebekesi döşeme çalışmalarına devam ediyor. Diyarbakır'ın merkez ilçeleri kanalizasyon ve yağmur suyu şebekesi inşaatı işi kapsamında, kentin yeni yerleşim alanları olan Sipan, Musa Anter ve Tekel Caddesi ile Fırat Bulvarı ve eski Siverek yolunda kanal ve yağmursuyu şebekesi çalışmalarına başlayan DİSKİ, çalışmaların Ağustos 2017'de tamamlanacağını bildirdi.

Proje kapsamında Kayapınar ilçesi Fırat Bulvarı'nda başlayan çalışmalar hakkında bilgi veren DİSKİ Genel Müdürlüğü'nden Kontrol Mühendisi Mahmut Özdemir, proje kapsamında 15 bin 525 metre uzunluğunda şebeke döşeneceğini söyledi. Kentin yeni yerleşim alanlarının kanalizasyon ve yağmur suyu altyapı çalışmalarının tamamlanması amacıyla bu çalışmanın yapıldığını kaydeden Özdemir, "Şu anda Fırat Bulvarında çalışmalarımız yoğunlaştı. Devamında Sipan, Musa Anter ve Tekel Caddesi ile Eski Siverek Yolu'nda çalışmalar devam edecek" dedi.

"İhale bedeli 2 milyon 480 bin TL"

Özdemir, proje kapsamında, 200, 300, 400, 500 ve 600 mm çaplarında korega boruların kullanılarak, 1382 metre yağmursuyu, 14 bin 143 metre kanalizasyon şebekesi döşeneceğini söyledi. Projenin ihale bedelinin 2 milyon 480 bin lira olduğunu bildiren Özdemir, geçtiğimiz ağustos ayında başlayan çalışmaların Ağustos 2017'de tamamlanacağını ifade etti.

Yağmur suyu ızgaraları yapılıyor

Bu arada yağmur suyu şebekesi döşenmesi çalışmalarına paralel bir şekilde sözleşme bedeli 575 bin TL olan kent içi yağmur suyu ızgarası ile bağlantısının yapımı inşaatı işi de devam ediyor. Çalışma kapsamında cadde ve sokaklardaki yağmur sularını toplamak için merkez ilçelerde ihtiyaç duyulan yerlere 500 adet ızgara yerleştiriliyor. Çalışma tamamlandığında ızgaraların gider bağlantılarının yağmur suyu şebekesine 5 bin metrelik bağlantısı gerçekleştirilmiş olacak.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber