Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 24 Haziran 2016 - 16:08 Yorum: 0

Diyarbakır’a ’Sur’ Görünümlü Kalekollar İnşa Edildi

Diyarbakır'ın tarihi Sur ilçesindeki birçok noktaya, sokağa çıkma yasakları ve çatışmaların ardından kalekollar inşa edildi.

Diyarbakır’a ’Sur’ Görünümlü Kalekollar İnşa Edildi

Diyarbakır'ın tarihi Sur ilçesindeki birçok noktaya, sokağa çıkma yasakları ve çatışmaların ardından kalekollar inşa edildi. UNESCO'nun Kültürel Miraslar Listesi'ne alınan Diyarbakır Surları'nda tarihi yapının bozulmasını önlemek için 8 metre uzunluğundaki 30 tonluk 3 katlı kalekollara, bazalt taşları görünümü verilerek tarihi yapı korundu.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 2 Kasım 2015'te başlayan sokağa çıkma yasakları ve çatışmalar yaklaşık 5 ay sürmüş, tarihi kent teröristlerden tamamen temizlenmişti. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, teröristlerden temizlenen tarihi Sur ilçesinin çeşitli noktalarına kalekol inşa etmeye başladı. Tamamı zırhtan oluşan, roketatarlara dayanıklı kalekollar, 1, 2 ve 3'er katlı olarak kentin toplam 10 noktasına yerleştirildi.

KALEKOLLAR, TARİHİ YAPI BOZULMASIN DİYE BOYANDI

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki 6 farklı noktaya yerleştirilecek olan 3 katlı 30 ton ağırlığındaki 8 metrelik kalekollar, ilçenin tarihi yapısına uygun olması için tarihi surların inşasında kullanılan bazalt taşların rengine boyandı. Kalekolların boyanmasındaki amacın, UNESCO'nun kültürel miraslar listesine alınan Diyarbakır surlarının bulunduğu tarihi Sur ilçesinin yapısının korunması olduğu öğrenildi.

3 KATLI KALEKOLLARDA KLİMA VE YANGIN SÖNDÜRÜCÜ SİSTEM

Diyarbakır'da 6'sı Sur ilçesinde toplam 10 noktaya yerleştirilecek olan kalekolların içinde klima, yangın söndürme ve elektrik sistemi yerleştirildi. Her kata bir güvenlik görevlisinin gireceği şekilde dizayn edilen kalekollar, Sur ilçesinde asayişin sağlanması için ilçenin çeşitli noktalarına yerleştirilecek.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber