Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 20 Nisan 2014 - 19:28 Yorum: 0

Diyarbakır'da 270 aşçı, hünerlerini sergiledi

"Lezzetlerimiz farklı olsa da kardeşliğimiz bir" sloganıyla ülkenin farklı illerinden Diyarbakır'a gelen 270 aşçının katıldığı "1. Güneydoğu Anadolu Yemek Yarışması" tamamlandı

Diyarbakır'da 270 aşçı, hünerlerini sergiledi

DİYARBAKIR (AA) - "Lezzetlerimiz farklı olsa da kardeşliğimiz bir" sloganıyla Türkiye'nin farklı illerinden Diyarbakır'a gelen 270 aşçının katıldığı "1. Güneydoğu Anadolu Yemek Yarışması" tamamlandı.

Matbah-ı Amire Yaşatma ve Aşçılar Derneği ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin işbirliğiyle 44 jürinin değerlendirmede bulunduğu 270 aşçının katılımıyla Sümerpark'ta düzenlenen yemek yarışması sona erdi. 

İki gün süren yarışmada farklı kategorilerde dereceye giren aşçıların ödüllerini Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve Eşbaşkan Fırat Anlı verdi. Kışanak, Diyarbakır'da mesleğinin ustası olan şeflerin son derece önemli bir yarışmayı yürüttüğünü belirterek, "Diyarbakır'da yaptığımız en lezzetli etkinlik bu oldu. Son derece güzel, sağlıklı ve lezzetli yemeklerin tadına baktık. Tadı damağımızda kaldı. Diyarbakır zaten zengin mutfağı olan son derece tarihi derinlikleri olan bir kentti. Bu yarışmayla daha da zenginleşecek. Farklı lezzetleri bir arada tatmış olacağız" diye konuştu. 

Matbah-ı Amire Yaşatma ve Aşçılar Derneği Başkanı Gökhan Gümüş ise "Bu lezzetleri daha modern, daha iyi noktalara taşımak istiyoruz" dedi.

Dereceye girenlere ödüllerini veren Kışanak ve Anlı, diğer yarışmacılara ise katılım belgesi takdim etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber