Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 27 Kasım 2014 - 18:53 Yorum: 0

Diyarbakır'da "AK Parti İl Dış İlişkiler Toplantısı"

AK Parti Ankara Milletvekili İşler: "AK Parti en büyük devrimi dış politikada yaptı"

Diyarbakır'da 'AK Parti İl Dış İlişkiler Toplantısı'

DİYARBAKIR (AA) - AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, AK Parti'nin en büyük devriminin dış politikada yaptığını belirtti.

İşler, AK Parti Dış İlişkiler Başkanlığı'nca Diyarbakır'da bir otelde düzenlenen "İl Dış İlişkiler Toplantısı"nda, "Türk Dış Politikasında Orta Doğu ve Kuzey Afrika" konulu sunum yaptı. İşler, AK Parti olarak birçok konuda devrim yaptıklarını söyledi.

"En büyük devrimi hangi alanda yaptınız derseniz, işte onun cevabı burada. AK Parti en büyük devrimi dış politikada yaptı. Türkiye adeta uyuyan bir devdi, bu devi AK Parti uyandırdı. Türkiye olarak birtakım meydan okumalara karşı karşıyayız" diyen İşler, bunun nedeninin Türkiye'nin dış politikada yaptığı devrim olduğunu belirtti.

Stratejik açıdan baktıkları zaman halk iradesine dayalı rejimlerle geleceğe dönük işbirliği yaptıklarını anlatan İşler, seçimle iş başına geldiği için Muhammed Mursi döneminde Mısır ile ilişkilerinin iyi olduğunu aktardı.

İşler, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde AK Parti'nin tecrübesini anlamak isteyenlere halklarına hizmet etme tavsiyesinde bulunduklarını ifade ederek, "Bugün Gezi olaylarına, 17-25 Aralık algı operasyonlarına, darbe girişimlerine rağmen halk bizim arkamızda duruyorsa demek ki biz halka bir şeyler verdik. Sağlık, eğitim, ulaşım alanlarında her alanda halka hizmet ettik" ifadelerini kullandı.

Toplantıya, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, Kadın Kolları Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Meryem Göka, Gençlik Kolları Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Algan ile AK Parti Dış İlişkiler Başkanlığı üyeleri de katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber