Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 24 Haziran 2016 - 17:08 Yorum: 0

Diyarbakır’da Çocuklar Empati Kurmak İçin İşaret Dilini Öğreniyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, engelsiz çocukların engelli çocukları daha iyi anlayabilmesi amacıyla Zarokistanlardan yararlanan 100 çocuğa işaret...

Diyarbakır’da Çocuklar Empati Kurmak İçin İşaret Dilini Öğreniyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, engelsiz çocukların engelli çocukları daha iyi anlayabilmesi amacıyla Zarokistanlardan yararlanan 100 çocuğa işaret dili eğitimi verdi. Eylül ayından itibaren daha programlı bir şekilde yürütülecek eğitimle farkındalık yaratılması amaçlanıyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelliler Şube Müdürlüğü, farkındalık yaratmak amacıyla çocuklara işaret dili tercümanlığı eğitimine başladı. İşaret dili tercümanı Şeyma Yelliler tarafından verilen eğitimden şimdiye kadar Zarokistanlarda kalan 100 çocuk yararlandı. Zarokistanlardaki eğitim eylül ayında tekrar başlayacak. İşaret dili tercümanı Şeyma Yelliler, eğitimle çocukların algısında, engellilerin var olduğuna dair algı yaratmak istediklerini belirterek, "Engelsiz çocuklar, engelli çocukları daha iyi anlayabilmeleri için işaret dilini öğrenmeye başladılar.Görsel materyallerden faydalanarak eğitimi daha zevkli kılıyoruz. Kartların üstündeki materyallerin ne olduğunu ve işaret dilinde nasıl gösterebileceklerini anlatarak çocuklara eğitim veriyorum" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber