Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 13 Ekim 2016 - 16:08 Yorum: 0

Diyarbakır’da halk sağlığını tehdit eden yarım ton gıda bertaraf edildi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, gıda üreten, satan ve depolayan iş yerlerine yönelik yaptığı denetimlerde, son kullanma tarihi 5 yıl geçmiş yarım...

Diyarbakır’da halk sağlığını tehdit eden yarım ton gıda bertaraf edildi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, gıda üreten, satan ve depolayan iş yerlerine yönelik yaptığı denetimlerde, son kullanma tarihi 5 yıl geçmiş yarım ton gıda ve temizlik maddesi ele geçirdi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı'na bağlı gıda kontrol ekipleri, kentte gıda ve temizlik maddelerini üreten, satan, depolayan iş yerlerini her gün hijyen, fiziki ve teknik koşullar bakımından denetliyor. Ekipler iki gün önce yaptıkları denetimde, halk sağlığını tehdit eden ve son kullanma tarihi beş yıl geçmiş 500 kilogram gıda ve temizlik maddesini toplayarak bertaraf etti.

Ambalajlayıp üzerinde oynamalar yapılıyor

Denetimlere ilişkin bilgi veren Sağlık Daire Başkanı Rıfat Mertoğlu, kent merkezinde 10 kişiden oluşan 2 ekiple, ilçelerde ise birer ekiple sürekli gıda denetimleri yapıldığını, iki gün önce Mezopotamya Mahallesi'nde yapılan denetimlerde tarihi geçmiş birçok gıda ürününün yakalandığını açıkladı. Yakalanan gıda maddeleri içerisinde 5 yıl önce son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin de bulunduğuna dikkat çeken Mertoğlu, halk sağlığıyla oynayan ve bu konuda çıkar sağlamak isteyenlerin tarihi geçmiş bayat ürünleri yeniden ambalajlayıp üzerinde çeşitli oynamalar yaparak piyasaya sürdüğünü kaydetti. Ekiplerin buna fırsat vermediğini ifade eden Mertoğlu, denetimlerde yakalanan 500 kg ürünün imha edildiğini söyledi.

"Son kullanma tarihine mutlaka bakılmalı"

Vatandaşlara uyarılarda bulunan Mertoğlu, "Bizim halkımızdan beklentimiz şudur, mutlaka alışveriş yaptıkları marketlerde gıdaların son kullanım tarihlerine baksınlar. Üzerinde üretim ve son kullanma tarihi olmayan hiçbir ürünü almasınlar. Aldıkları taktirde çeşitli gıda zehirlemeleri olabilir. Vatandaşlar tarihi geçmiş gıda gördüğü yerde mutlaka fotoğrafını çekip, şikayette bulunmalıdır. Market sahibini mutlaka uyarmalıdır. Belediyeye, zabıtaya, sağlık işlerine, halk sağlığı müdürlüğüne şikayette bulunabilirler" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber