Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 19 Eylül 2014 - 18:43 Yorum: 0

Diyarbakır'da iklime uygun üzüm çeşidi araştırması

DÜ, Diyarbakır’ın iklimine en uygun üzüm çeşidinin yetiştirilmesi için çalışma başlattı

Diyarbakır'da iklime uygun üzüm çeşidi araştırması

DİYARBAKIR (AA) - Dicle Üniversitesi (DÜ) Ziraat Fakültesi Diyarbakır’ın iklimine en uygun üzüm çeşidinin yetiştirilmesi için çalışma başlattı.

DÜ Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hüseyin Karataş, yörede bağcılık yapmayı düşünenler ile hala eski yöntemlerle bağcılık yapanlara örnek teşkil edecek 40 dekarlık bağ alanı tesis etmeyi planladıklarını söyledi.

Çalışmanın aşılama aşamasını tamamladıklarını ve ekim aşamasına geçtiklerini belirten Karataş, şunları söyledi:

 “Bu proje ile yerli ve yabancı önemli bazı üzüm çeşitlerinin Diyarbakır ekolojisindeki performansları incelenecek. Proje sonucunda Diyarbakır’da çeşit seçiminde kullanılabilecek önemli bilgilere ulaşıldı."

Karataş, modern bağ tesisinin, temel ve uygulamalı araştırmalara kaynak oluşturulması ve öğrencilerin pratik çalışmalarına katkıda bulunulmasına olanak sağladığını da sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber