Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 13 Mayıs 2016 - 12:38 Yorum: 0

Diyarbakır’da Kadın Otobüs Şoförü Sayısı Artacak

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kadın Politikaları Daire Başkanlığı, kadın otobüs şoförü sayısını artırmak amacıyla eğitimlerini sürdürüyor.

Diyarbakır’da Kadın Otobüs Şoförü Sayısı Artacak

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kadın Politikaları Daire Başkanlığı, kadın otobüs şoförü sayısını artırmak amacıyla eğitimlerini sürdürüyor. Eğitimler sayesinde kentte her yıl kadın otobüs şoförü sayısı artarken, bu yıl eğitimden geçen 35 kadının toplu taşıma araçlarında hizmet vermesi hedefleniyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kadın Politikaları Daire Başkanlığı Kadın Ekonomisini Güçlendirme Şube Müdürü Fatma Esmer, kadın istihdamının arttırılması çalışmaları kapsamında geçen yıl sürücü eğitiminden geçen 4 kadının toplu taşımada çalışmaya başladığını açıkladı. Halkın olumlu tepkisi üzerine kadın otobüs şoförü sayısını artırmak için yeniden çalışma başlatıldığını anlatan Esmer, kendilerine "ben şoför olmak istiyorum" diyerek 60 kadının başvurduğunu, bunlardan 6 kadının şubat ayında pratik eğitime başladığını dile getirdi. Bu yıl içinde en az 35 kadının otobüs şoförü olması için çalışma yürütüleceğini anlatan Esmer, toplum genelinde kadına biçilen rolün ve algının bu tip çalışmalarla yıkılacağını söyledi.

"HAVAALANINDA GÖRDÜM, ETKİLENDİM"

Eğitimden faydalanan sürücü adaylarından Sabahat Sever, sürücülüğe meraklı olduğunu, büyük araçları kullanmayı hayal ettiğini belirterek, Diyarbakır Havaalanı'nda otobüs şoförü olan kadınları görüp etkilendiğini dile getirdi. Sever, bunun üzerine Büyükşehir Belediyesi Kadın Politikaları Daire Başkanlığı'na başvuruda bulunduğunu kaydetti.

Sürücü adaylarından Piroz Yılmaz da otobüs şoförü olabilmek için geçen yıl başvuruda bulunduğunu ifade ederek, şubat ayından itibaren pratik eğitimlere katıldığını, eğitimini tamamlayarak haziranın sonlarına doğru toplu taşımada çalışmaya başlamak istediğini söyledi. Yılmaz, "Kadınlar bu işi gözlerinde büyütmesin. Zor bir iş değil" dedi.

Diyarbakır’da Kadın Otobüs Şoförü Sayısı Artacak

Diyarbakır’da Kadın Otobüs Şoförü Sayısı Artacak

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber