Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 08 Mart 2015 - 16:38 Yorum: 0

Diyarbakır'da "Kadına Yönelik Şiddete Dur" fotoğraf sergisi

Alışveriş merkezinde "Kadına Yönelik Şiddete Dur" fotoğraf sergisi açıldı

Diyarbakır'da 'Kadına Yönelik Şiddete Dur' fotoğraf sergisi

DİYARBAKIR (AA) - Kadına yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla ünlü sanatçıların fotoğraflarının yer aldığı sergi, bir alışveriş merkezinde açıldı.

Yapımcılığını ve sanat yönetmenliğini Selçuk Kaya’nın yaptığı "Kadına Yönelik Şiddete Dur" fotoğraf sergisinin açılışını alışveriş merkezinin Müdürü Kenan Güneş yaptı.

"Alo 183 Hayat Kurtarır Kadına Yönelik Şiddete Dur" projesi kapsamında aralarında Bengü ve Cüneyt Arkın'ın da bulunduğu 28 sanatçının sergi için objektif karşısına geçtiğini belirten Güneş, projenin önemli olduğunu söyledi.

Serginin bir hafta boyuncu ziyaretçilere açık olduğunu kaydeden Güneş, "Kadınların yüzde 25'inin fiziksel şiddete uğradığı ve her 4 kız çocuğundan birinin cinsel şiddete maruz kaldığı Türkiye’de, 'Alo 183 hayat kurtarır, kadına şiddete son' demek için 28 ünlü yüz bir araya gelerek poz verdi. Sergiyle, kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda bilincin oluşmasını hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

Kadına yönelik şiddeti kınadığını ifade eden Güneş, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladığını söyledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber