Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 26 Kasım 2014 - 15:28 Yorum: 0

Diyarbakır'da Koruyucu Flor Vernik uygulaması

Diyarbakır’da Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından anasınıfı öğrencilerine yönelik, Koruyucu Flor Vernik uygulaması başlatıldı

Diyarbakır'da Koruyucu Flor Vernik uygulaması

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır’da Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından anasınıfı öğrencilerine yönelik, Koruyucu Flor Vernik uygulaması başlatıldı.

60 ayını doldurmuş anasınıfı öğrencilerini kapsayan ve yılda iki kez yapılan uygulama kapsamında, öğretmenlere, ebeveynlere ve öğrencilere yönelik ağız ve diş sağlığı farkındalık eğitimleri verildi.

Vehbi Koç İlkokulu toplantı salonunda gerçekleştirilen eğitimde, ilk olarak anasınıfı öğretmenlerine ve Halk Sağlığı Müdürlüğü Koruyucu Flor Vernik Uygulaması Eğitim ekibine yönelik bilgilendirme ve farkındalık eğitimleri verildi.

Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Restoratif Diş Tedavisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Çoruh Türksel Dülgergil, Koruyucu Flor Vernik Uygulamasının önemine değinerek, uygulamanın çok basit olduğunu söyledi.

Dülgergil, "Bu uygulama özellikle, çocukları süt dişlerindeki çürümeleri önemli ölçüde engeller ve yeni başlayan çürüklerin gerilemesine yardımcı olur. Ayrıca bok büyük masraflar ve zaman kaybına neden olan tedavilerden önce koruyucu hekimlik çok önemlidir" dedi. 

Eğitimin ardından ağız ve diş sağlığının önemine dikkat çekmek, toplum farkındalığı oluşturmak amacıyla, Sur Kaymakamlığı bünyesinde faaliyet gösteren Kadın Eğitim Merkezinde mesleki eğitimi gören 70 kadın kursiyere ağız diş taraması yapıldı.

Daha sonra, Halk Sağlığı Müdürlüğü Toplum Sağlığı Şubesi ve Sur İlçe Kaymakamlığı işbirliği ile Ziya Gökalp İlkokulu, Cumhuriyet İlkokulu, Sur Ana Çocuk Eğitim Merkezleri (SAÇEM) ve Zübeyde Hanım Anaokulu’ndaki öğrencilere ağız diş taraması ve koruyucu flor vernik uygulaması yapıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber