Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 19 Nisan 2014 - 17:43 Yorum: 0

Diyarbakır'da "Kutlu Doğum Haftası" etkinliği

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yıldırım: "Bu 1 yıllık barış sürecini sağlayan herkesi selamlıyorum. Kim olursa olsun ister başbakan, ister hükümet, BDP ve diğerleri hepsini canı gönülden alkışlıyorum"

Diyarbakır'da 'Kutlu Doğum Haftası' etkinliği

DİYARBAKIR (AA) - Mardin Artuklu Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kadri Yıldırım, çözüm sürecine ilişkin, "Bu 1 yıllık barış sürecini sağlayan herkesi selamlıyorum. Kim olursa olsun ister başbakan, ister hükümet, BDP ve diğerleri hepsini canı gönülden alkışlıyorum" dedi.

Din Adamları Yardımlaşma Derneği'nce (DİAY-DER) Bağlar ilçesindeki Newroz Parkı'nda Kutlu Doğum Haftası etkinliği düzenlendi.

Etkinlikte platforma Kürtçe ve Türkçe "İslamiyet adalettir, İslamiyet barıştır, İslamiyet hoşgörüdür, İslamiyet kardeşliktir", "Zulme sessiz kalan dilsiz şeytandır", "Hz. Muhammed Mekke'de direniş, Medine'de adalet, Hudeybiye'de barıştır" ve "Hz. Muhammed'in doğuşu kutlu olsun" yazılı pankartlar asıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve okunan Kürtçe mevlitin ardından Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Kürtçe yaptığı konuşmada, bütün inançların insanlar için büyük önem taşıdığını belirterek, dinlerin insanlığa yol gösterici olduğunu söyledi.

İslamiyetin birlik, eşitlik ve adalet getirdiğini ve kardeş kavgasını engellediğini kaydeden Türk, "Hz. Muhammed, Mekke'den Medine'ye gittiğinde siyah olan Bilalı Habeş'e ezan okutarak bütün İslam halkını namaza davet emiştir. Bu çok önemli bir örnek ve mesajdır, 'siyah ve beyaz aynıdır' demiştir. Resulullah'ın insanlara büyük kıymet verdiğini biliyoruz. Resulullah hiçbir zaman sadece 'Müslümanlar' dememiştir. 'Ey insanlar' demiştir" ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Yıldırım ise Hz .Muhammed'in yaşamı süresince barışa çok büyük önem verdiğini anlattı.

Çözüm süreciyle sağlanan barışın değerinin halk tarafından anlaşıldığını ve doya doya teneffüs edildiğini vurgulayan Yıldırım, "Bu 1 yıllık barış süreci sağlayan herkesi selamlıyorum. Kim olursa olsun ister başbakan, ister hükümet, BDP ve diğerleri hepsini canı gönülden alkışlıyorum" diye konuştu.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber