Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 15 Mart 2015 - 16:38 Yorum: 0

Diyarbakır'da mevsimlik işçilerin sorunu toplantıda ele alındı

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'da  "Mevsimlik Tarım İşçilerinin Sorunları ve Alternatif Çözüm Önerileri'' toplantısı düzenlendi.Mezopotamya Mevsimlik Tarım İşçileri Derneği (MET DER) Başkanı...

Diyarbakır'da mevsimlik işçilerin sorunu toplantıda ele alındı

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'da  "Mevsimlik Tarım İşçilerinin Sorunları ve Alternatif Çözüm Önerileri'' toplantısı düzenlendi.

Mezopotamya Mevsimlik Tarım İşçileri Derneği (MET DER) Başkanı Ahmet Kaya, Bağlar Belediyesi Konferans Solonunda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, tarım işçilerinin sorunlarını ele almak amacıyla formu düzenlediklerini söyledi.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Ekoloji Komisyonu Üyesi Şehbal Şenyurt ise mevsimlik tarım emekçilerinin sorunlarının kanayan bir yara olduğun belirtti.

Mevsimlik tarım emekçilerinin yaşadıkları sorunların geçmişe dayanan büyük sorunlar olduğuna dikkat çeken Şenyurt, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Özellikle Güneydoğu coğrafyasının zorla yerinden etmelerle ekonomik açıdan kendi ayakları üzerinde durmasını engelleyen her tür politikayla giderek derinleşen büyük bir sorunla karşı karşıyayız. Bu yeni süreçte özellikle müzakerelerle bütün bu sorunları yeniden ele alma, inşa etme ve çözüm yönünde alt yapıları oluşturma uygulamalarını açığa çıkarma yönünde belirginleşmiş çabalar var. MET DER öncülüğünde mevsimlik işçilerin sorunlarına dair çalışmalarımız daha da sıklaşıp periyodik hale gelecektir."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber