Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 25 Ekim 2016 - 15:43 Yorum: 0

Diyarbakır’da ‘naylon fatura’ çetesi çökertildi

Diyarbakır'da 7 yılda 779 milyon 888 bin 369 TL'lik naylon fatura kestiği belirlenen çete çökertildi.

Diyarbakır’da ‘naylon fatura’ çetesi çökertildi

Diyarbakır'da 7 yılda 779 milyon 888 bin 369 TL'lik naylon fatura kestiği belirlenen çete çökertildi. Gözaltına alınan 3 kişi, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, "İlimiz genelinde sahte (naylon) fatura düzenlemek suretiyle Vergi Usul Kanununa muhalefet ederek haksız kazanç sağlayan şahıs ve organizasyonların ortaya çıkarılmasına yönelik olarak İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 21 Ekim'de Bağlar ilçesinde bir işyerine operasyon düzenlenmiştir. Düzenlenen operasyon kapsamında yapılan aramalarda, 101 adet klasör ve 18 koli içerisinde 119 farklı firmaya ait fatura ve belgeler, 1 adet pos cihazı, 27 adet çeşitli firmalara ait kaşe, 63 adet banka dekontu, 4 adet banka hesap cüzdanı, 6 adet çek, 2 adet bilgisayar kasası, 2 adet DVD ele geçirilmiştir. Yapılan operasyonlarla ilgili olarak, yakalanan şahısların 2009-2016 yılları arasında düzenledikleri faturaların genel toplamının 779 milyon 888 bin 369 TL olduğu tespit edilmiş, operasyonda gözaltına alınan 3 şüpheli şahıs, yapılan işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanmıştır. İlimizde haksız kazanç sağlayan şahıs ve suç organizasyonlara karşı yürütülen çalışmalara aralıksız ve kararlı bir şekilde devam edilecektir" denildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber