Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 16 Nisan 2014 - 15:03 Yorum: 0

Diyarbakır'da "Ortadoğu İnşaat" ve "Belediye İhtiyaçları" fuarları

Diyarbakır'da eş zamanlı olarak "Ortadoğu İnşaat" ve "Belediye İhtiyaçları" fuarları düzenlenecek

Diyarbakır'da 'Ortadoğu İnşaat' ve 'Belediye İhtiyaçları' fuarları

DİYARBAKIR (AA) - TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş tarafından 17-20 Nisan'da Diyarbakır'da eş zamanlı olarak "Ortadoğu İnşaat" ve "Belediye İhtiyaçları" fuarları düzenlenecek.

TÜYAP Diyarbakır Genel Müdürü İlhan Ersözlü, bir otelde düzenlenen basın toplantısında, inşaat sektörünün tüm bakışlarını Diyarbakır'a çevirmeye devam ettiklerini belirterek, daha önce düzenledikleri fuarla tarım sektörünü Diyarbakır ile buluşturduklarını anımsattı.

Tarım Fuarını yaklaşık 108 bin kişinin ziyaret ettiğini anlatan Ersözlü, bu hafta ise inşaat fuarının açılışını yapacaklarını, bu fuarla bölge yatırımlarının gelişmesine katkı sağlayacaklarını belirtti.

- "25 binden fazla ziyaretçi hedefliyoruz"

Bölgede inşaat yatırımlarının artması, nitelikli konutların ortaya çıkması, belediyelerin şehircilik anlamında önemli yatırımları sürdürmesinin Diyarbakır'ı bölgede önemli hale getirdiğini vurgulayan Ersözlü, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu öneme istinaden yapacağımız Ortadoğu İnşaat Fuarı geçen yıla göre yüzde 40-45 bir büyümeyle açılıyor. 100'ün üzerinde katılımcı firma var. Mal ve hizmet üreten firmaların yanında inşaat sektöründe üretim ve imalat yapan Türkiye'nin en önemli markaları da yerini alıyor. Bu fuarda etkinliklerimiz de olacak. Fuara, 25 binden fazla ziyaretçi hedefliyoruz."

Suudi Arabistan'dan ilk defa ziyaretçilerin fuara katılacağını bildiren Ersözlü, Suudi Arabistanlı işadamlarının ikili görüşmeler yapmak için Diyarbakır'a geleceğini, ayrıca İran, Irak ve Suriye'den de heyetlerin yer alacağını aktardı.

Yurt içinde yaklaşık 30 civarında şehirde otobüs organizasyonlarının olacağını, mimarlar, müteahhitler ve inşaat mühendislerinin Diyarbakır'a geleceğini kaydeden Ersözlü, 4 gün boyunca büyük bir ticaret hacmi beklediklerini dile getirdi.

Türkiye'nin en önemli inşaat sektörünün işadamları ve yatırımcılarının Diyarbakır'da toplantılar yapacağını bildiren Ersözlü, şöyle dedi:

"Oteller doldu. Şuanda getireceğimiz heyetleri nerede konaklayacağımız konusunda kara kara düşünüyoruz. Bölgede bu anlamda bir sıkıntı var. Herhalde bu sorun da çözülüyor. Bunlar aslında güzel şeyler. Otellerin dolu olması, Diyarbakır'a katkı sağlaması için önemli. Zaten bu projeye başladığımızda da bunu hedefliyorduk."

Ersözlü, Karacadağ Kalkınma Ajansı işbirliğiyle yapacakları fuara Diyarbakır Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Güneydoğu Anadolu Bölgesi Belediyeler Birliği, Diyarbakır Ticaret Borsası, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, İnşaat  Mühendisleri Odası, Mimarlar Odası, Makine Mühendisleri Odası ve Elektrik Mühendisleri Odası'nın destek verdiğini sözlerine ekledi. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber