Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır23:23 Karşıyaka, stadyum için taraftar mitingi düzenledi23:23 Bakan Tunç: "Mehmet Selim Kiraz’a sıkılan kurşun Türkiye’ye sıkılan kurşund...23:20 Kastamonu’da inşaat kenarında erkek cesedi bulundu23:11 DTSO’da “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamın Artırılması Projesi” düze...
Sami Er
Ekonomi 21 Ağustos 2019 - 17:48 Yorum: 0

Diyarbakır’da pamuk zirvesi hazırlığı

Diyarbakır Ticaret Borsası bölgenin beyaz incisi olan pamuğun üretimini olumsuz yönde etkileyebilen ve çözülmesi gereken sorunların belirlenmesi için...

Diyarbakır’da pamuk zirvesi hazırlığı

Diyarbakır Ticaret Borsası bölgenin beyaz incisi olan pamuğun üretimini olumsuz yönde etkileyebilen ve çözülmesi gereken sorunların belirlenmesi için gerçekleştirilecek olan pamuk zirvesi öncesi toplantı gerçekleştirdi.

Diyarbakır'da sivil toplum örgütleri ve kamu kurumları ile birlikte gerçekleştirilmesi planlan pamuk zirvesi öncesi düzenlenen toplantıya Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil, Diyarbakır Ziraat Odaları Birliği Başkanı Mehmet Cevat Delil, Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Süleyman İskenderoğlu, Sur Ziraat Odası Başkanı Mehmet Demir, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Karacadağ Kalkınma Ajansı, GAPUTAEM, Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Diyarbakır Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü, iplik fabrikaları işletme yetkilileri ile Diyarbakır Ticaret Borsası Meclis üyeleri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil, Türkiye'de, oldukça güçlü bir pamuk üretimi yapılanması olmasına karşın, bu güçlü yapıyı olumsuz yönde etkileyebilen birçok sorununun bulunduğunu söyledi. Başkan Yeşil, "Pamuk tarımındaki üretim masraflarının yüksek olması, çeşit, tohumluk ve üretim tekniği konularındaki sorunlar, pamuk hasadı, hasat sonrası ve yabancı madde sorunları, pamuk standardizasyon sistemindeki sorunlar, pamuk üretim ve işleme tekniği konusundaki eğitim yetersizliği, pamuk ile ilgili kesimler arasındaki iletişim ve işbirliği yetersizliği bulunmaktadır. Daha güçlü bir pamuk üretimi için bu sorunların çözümlenmesi zorunludur. Bu kapsamda burada tespit ettiğimiz sorun ve çözüm önerilerimizi siyasi aktörlerinde katılım sağlayacağı pamuk zirvesinde bir rapor halinde dile getirip belirlenen sorunlara çözüm arayacağız" dedi.

Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil'in açıklamasının ardından katılımcılar, yapılacak olan pamuk zirvesinde dile getirilmesi gereken sorunların tespiti ile ilgili düşüncelerini dile getirdi.

Diyarbakır’da pamuk zirvesi hazırlığı

Diyarbakır’da pamuk zirvesi hazırlığı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber