Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 20 Mart 2015 - 17:03 Yorum: 0

Diyarbakır'da yapılacak nevruz kutlaması

Muş ESOB Başkanı Demirtürkoğlu: "Barış ve huzurun olması, esnafımıza da fayda sağlayacaktır. Çünkü huzurun olduğu yerde yatırım ve kalkınma olur"

Diyarbakır'da yapılacak nevruz kutlaması

MUŞ (AA) - Muş'ta sivil toplum kuruluşları, Diyarbakır'da kutlanacak nevruzda verilecek mesajların, ülkeye barış ve dostluk getirmesini bekliyor.

Muş Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Vekili Salih Kılıç, iki yıldır devam eden çözüm sürecinin, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri için çok önemli bir karar olduğunu söyledi.

Nevruzda hangi kapsamda bir çağrı yapılacağını henüz bilmediklerini dile getiren Kılıç, "Ancak okunacak mesajın veya çağrının yıllardır herkesin özlediği ve beklediği bir çağrı olacağını umuyoruz" dedi.

Mesajın, çok olumlu olacağını tahmin ettiklerini bildiren Kılıç, şunları ifade etti:

"Konu ne olunsa olsun, mutlaka barışın sağlanması lazım. Çünkü bu bölge için barış çok önemli. Artık gençlerimiz ve insanlarımız ölmesin, anneler ve babalar ağlamasın. Bu bölgeye yatırım gelsin ve kalkınma sağlansın. Göç olmasın. Huzur ve güven olsun. Bu bölgede barış sağlandığı takdirde yatırım gelir ve o zaman insanlarımız göç etmez. Çocukluğumuzdan beri nevruzu 'Bahar Bayramı' olarak biliyoruz. İnşallah bu yıl gerek siyasi partilerimiz gerekse mevcut sistem bu uyanışı hisseder ve bunu barışa dönüştürür. Biz de Kürdü, Türkü, Çerkezi ve Arabı ile birlikte yaşarız. Birbirimizi bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da kardeşçe kucaklamaya devam edeceğiz."

Muş Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Orhan Demirtürkoğlu ise Diyarbakır'da yapılacak çağrının barışa katkı sağlayacağına inandıklarını vurgulayarak, "Tüm Türkiye olumlu yönde bir çağrı bekliyor. Halkımız yaklaşık 40 yıldır bu acıyı çekti. Bundan sonra kan ve gözyaşı görmek istemiyoruz. Barış ve huzurun olması, esnafımıza da fayda sağlayacaktır. Çünkü huzurun olduğu yerde yatırım ve kalkınma olur" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber